16.01.2022 |
Territoris.cat

El 'Ball de les Gitanes de La Soll', a punt d'estrenar-se

Ho farà en el marc de 'La Gamverrada' d'aquest dissabte 7 de març
Gitanes de La Soll
Gitanes de La Soll
El 'Ball de les Gitanes de La Soll', a punt d'estrenar-se

Tàrrega comptarà a partir d'aquest dissabte amb un nou grup de dansa popular i folklòrica. Es tracta de 'Les Gitanes de La Soll'.

Aquesta iniciativa ha sorgit des de l'associació La Soll Tàrrega a partir de la idea de 19 noies que han decidit crear la versió targarina d'aquesta modalitat de ball parlat que ja es practica en altres ciutats catalanes i que té els seus orígens al final del segle XVIII.

L'actuació consisteix a recrear les danses que es ballaven en els casaments gitanos i es combina amb versos parlats on es fa paròdia de la situació social, política i d'actualitat de cada poble.

En els darrers mesos, 'Les Gitanes de La Soll' s'han immergit en la recerca d'informació històrica sobre aquesta dansa i han mantingut trobades amb altres grups de Gitanes, com el de Cervera, per poder preparar una versió pròpia.

Paral·lelament, s'han realitzat diversos assajos dels balls i versos i s'ha preparat tota la indumentària especial que s'estrenarà aquest dissabte. 

L'estrena tindrà lloc aquest dissabte 7 de març a partir de les 19h en el marc de 'La Gamverrada', la trobada de bestiari popular i festiu liderat per dones que està organitzada per 'Les Verretes de Guixanet'

El 'Ball de les Gitanes de La Soll', a punt d'estrenar-se
comentaris