Barbie: la pel·lícula que ha augmentat el grau de coneixement d'una marca

La icònica nina ha aconseguit reinventar-se a si mateixa al llarg dels anys, i una de les seves estratègies més notables ha estat la incursió en el món cinematogràfic, potenciant el nivell de coneixement de la seva marca i augmentant les seves vendes
Imatge de la pel·lícula Barbie- Foto cedida per l'Agència Comuniza
photo_camera Imatge de la pel·lícula Barbie

El llançament de l'última pel·lícula de Barbie ha demostrat ser una estratègia efectiva per a elevar la presència de la marca en la ment dels consumidors. La icònica nina ha aconseguit reinventar-se a si mateixa al llarg dels anys, i una de les seves estratègies més notables ha estat la incursió en el món cinematogràfic, potenciant el nivell de coneixement de la seva marca i augmentant les seves vendes.

D'aquesta manera, la pel·lícula ofereix una plataforma única per a ampliar la narrativa d'una marca i connectar emocionalment amb el públic objectiu, la qual cosa pot traduir-se en un augment significatiu en la demanda de productes.

“Amb la nova pel·lícula, la marca sembla haver posat solució als problemes que venia arrossegant des de fa anys, especialment en facturació, quota de mercat i beneficis”, compte Olga Llopis, Sòcia Directora de Comuniza, agència especialitzada en brànding. “I es converteix en un pas més en un procés de rebrànding en el qual porta anys”, afegeix

La pel·lícula ha funcionat molt bé perquè, segons els experts, va saber connectar amb la nostàlgia i la curiositat. També amb la polarització del canvi cultural associat al gènere. I de fet, les xifres són rotundes: Warner Bros ha ingressat més de 347 milions en el primer cap de setmana de l'estrena mundial de la pel·lícula, quan el cost de produir-la ha estat de 145 milions. Això la convertiria en una de les pel·lícules més taquilleres del 2023 a tot el món.

A més, tal com ho va plantejar el propietari de Mattel, ha aconseguit crear un moment cultural icònic. "Van transformar la pel·lícula en una lliçó per a totes les marques en convergir tres característiques de qualitat: el poder de la nostàlgia, el misteri i la dosificació de la informació, i la viralitat per multiplataforma", afirma Olga Llopis.

“Aquests tres ingredients insisteixen en la transformació de la marca, i la pel·lícula és, en realitat, una acció de màrqueting a gran escala, amb espurnes d'apoderament i de trencar amb els cànons clàssics”, finalitza l'experta en brànding i disseny.

Així, el llançament ha aconseguit no sols captar l'interès entre els més joves, sinó també reanimar l'atenció dels més adults. Això ha contribuït a consolidar més la marca Barbie com un símbol cultural i una marca estimada en tots els racons del món.

Imatge de la pel·lícula Barbie

Barbie i el feminisme: una estratègia de marca avantguardista

En sintonia amb els corrents socials i culturals actuals, Barbie ha adoptat una estratègia de marca avantguardista en abordar temes d'apoderament femení en la seva última pel·lícula.

“La relació entre el feminisme i l'última pel·lícula de Barbie és una mostra clara de com una marca pot adaptar-se a les demandes canviants de la societat i connectar amb un públic que busca representació i valors afins”, explica Olga Llopis, Sòcia Directora de la companyia de brànding espanyola, Comuniza, agregant que “així, es converteix en una plataforma per a transmetre missatges positius i empoderadores a les joves audiències”.

D'aquesta manera, la inclusió de missatges feministes en l'última pel·lícula no sols reforça la identitat de la marca, sinó que també estableix un llaç més profund amb les consumidores actuals i futures.

“Aquesta estratègia ressona amb aquells que busquen marques que reflecteixin els seus valors i principis, la qual cosa es tradueix en una lleialtat més sòlida cap a la marca i, en última instància, en un impuls a les vendes”, comenta l'experta en disseny. “Llavors, Barbie demostra la seva capacitat per a mantenir-se rellevant i significativa en una societat en constant evolució".

Al cap i a la fi, la relació entre la pel·lícula i el brànding de Barbie ofereix un exemple eloqüent de com una marca pot aprofitar el poder de la narració audiovisual per a augmentar el seu nivell de coneixement i millorar les seves vendes. “Aquesta combinació d'enfocaments crea un cicle virtuós que impulsa la marca cap a nous horitzons i èxits comercials, que sens dubte es veurà reflectit en un augment de les vendes”, finalitza Llopis.

Comentaris