27.11.2022 |
Territoris.cat

El Celler Montsec eleva el rosat Garbuix a la categoria de combinat tònic

La proposta del Celler Montsec és aconseguir una copa lleugera i molt de la terra, carregada d'energia natural, una alternativa a la copa de destil·lats que pot participar en la divulgació de la cultura del vi, cada cop més estesa entre el públic jove, que també consumeix turisme i gastronomia local i de proximitat
El Garbuix del Celler Montsec en la versió &Tònic
El Garbuix del Celler Montsec en la versió &Tònic
El Celler Montsec eleva el rosat Garbuix a la categoria de combinat tònic

No ens cansarem de dir que l'esforç, l'enginy i el talent dels petits cellers lleidatans han situat la DO Costers del Segre en un lloc destacat del sector vinícola català, espanyol i internacional. Els productors han valorat varietats autòctones i n'han adaptat altres per aconseguir una alquímia enològica d'una gran qualitat que, amb tota certesa, ha pogut competir amb altres més reconegudes.

Un d'aquests exemples el vàrem descobrir recentment en els majestuosos paratges del Congost de Mont-Rebei, procedent del Celler Montsec, un productor de la DO Costers del Segre que va convocar professionals de la restauració i mitjans de comunicació per presentar Garbuix&Tònic. Un joc de paraules que, a primer cop d'ull, podia despertar un lleuger escepticisme però que, un cop superat el protocol teòric del tast, va induir en els participants l'experiència d'una nova manera de gaudir del vi com a part d'un combinat.

El director comercial del Celler Montsec, Jaume Gaspà, Garbuix&TònicEl director comercial del Celler Montsec, Jaume Gaspà, explicava que Garbuix&Tònic sorgeix de la recerca d'un vi que es pogués combinar amb tònica per elevar-lo a la categoria de copa, i també d'aperitiu, de sobretaula o de terrassa. Després de molta experimentació i recerca, el resultat va ser que l'únic vi combinable era el rosat Premium Garbuix Verema Vermella. Gaspà es va recrear en el ritual de preparar el combinat amb un terç de Garbuix rosat, molt de gel, una bona dosi de tònica, i el toc imprescindible de la llima -segons l'expert, la llimona trenca totalment l'encant de la copa-.

La proposta del Celler Montsec és aconseguir una copa lleugera i molt de la terra, carregada d'energia natural, una alternativa a la copa de destil·lats, que pot participar en la divulgació de la cultura del vi cada cop més estesa entre el públic jove, que també consumeix turisme i gastronomia local i de proximitat

La família Garbuix del Celler MontsecPerò l'origen de Garbuix és la gamma especialitzada de vins rosats Premium que elabora Celler Montsec: d'una banda, Garbuix Origen, elaborat amb el mètode ancestral del vi de pagès, de quan la vinya esdevenia un garbuix de varietats i es plegava arreu; i la darrera aportació, Garbuix Verema Vermella que, tal com indica el nom, esdevé d'un garbuix de varietats negres, amb una petita part elaborada amb el mètode de blanc de Noirs. El resultat és un vi amb caràcter de fruits vermells amb diferents punts de maduració. Un vi molt, molt llaminer.

El Congost de Mont-rebeiPer aquells consumidors de paratges atractius, el Celler Montsec ofereix una experiència única, un tast de vins del celler en un recorregut en catamarà pel riu Noguera Ribagorçana al Congost de Mont-rebei, acompanyat amb una degustació de formatges de Clua i caviar de Tavascan.

  • Aquesta proposta d'enoturisme està actualment restringida per la normativa de sanitat conseqüència de la COVID-19.

Paseig en barco pel Noguera Ribagorçana al Congost de Mont-rebeiEl Celler Montsec l'impulsen un grup de socis viticultors i amants de la terra que, des de 1958, treballen plegats amb el clar objectiu de cultivar de la forma més sostenible i natural possible els millors raïms. El que posteriorment esdevindran la base de vins únics, carregats de sabors i aromes, plens d'energia natural, sota l'aixopluc del Grup Cooperativa d'Artesa.
Altres varietats del Celler Montsec
El celler completa la seva oferta de vins amb els blancs Coop 1958 i Montsec Sauvignon 2018, els negres Astronòmic 2018, Coop 1958, Mirapallars 2018 i el cava Montsec Brut Nature.

El Celler Montsec eleva el rosat Garbuix a la categoria de combinat tònic
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement