El Cicle Vesprades confia un any més amb un segell musical de proximitat

El cicle comença el 9 d'abril amb Itsasgorak, una de les cantautores lleidatanes que conforma l'edició 2023
'Desperta', el primer disc de Neptú ©Neptú
photo_camera 'Desperta', el primer disc de Neptú ©Neptú

El cicle 'Vesprades. Música als ateneus' organitzat per la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d'Ateneus de Catalunya, conjuntament amb la Casa de la Música de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, arrenca la seva tercera edició amb un concert de la cantautora de Vilanova de Bellpuig, Itsasgorak, el pròxim 9 d'abril a Amics de Vilaller.

Itsasgorak ©Judith Tudela
Itsasgorak ©Judith Tudela

L'edició d'enguany ha programat 10 concerts en els diferents ateneus del territori i ha confiat en 9 propostes musicals del panorama lleidatà 

Itsasgorak actua el pròxim 9 d'abril a partir de les 19.00 hores al Local Social 4 Fulles de Vilaller amb una proposta íntima i en català. L'artista ponentina planteja un viatge per les escriptures que ens defineixen amb una proposta que fa simbiosi amb les melodies internes que la componen per tal de dibuixar un ull crític a cada orella que l'escolta. Acompanyada de la seva guitarra coneguda com 'la Roja', ve a remoure les 'marees altes' que ens envolten.

Sota el pseudònim d'Itsasgorak s'amaga el significat euskera de 'marees altes'

Joan Blau & Xavi Monge ©vintiset.net 9
Joan Blau & Xavi Monge ©vintiset.net 9

El cicle musical continuarà el 23 d'abril a l'Orfeó Lleidatà amb la jove artista de Lleida ciutat, Abril; el 29 d'abril al Casino de Granadella amb els sons folklòrics de Lauzeta; el 6 de maig a l'Ateneu de Térmens amb la cantautora, Ares Gratal; el 7 de maig al Comú de Particulars de la Pobla de Segur amb el lleidatà, Neptú; el cantautor balaguerí, Joan Blau oferirà dos concerts, un el 19 de maig al Centre Obrer de Cervera i un altre el 21 de maig al Centre Catòlic de Guissona; el 17 de juny a l'Ateneu de Tàrrega hi actuarà la jove de Golmés, Xènia Páez; i Itsasgorak repetirà en concert el 21 de juny al Consell Cultural de les Valls d'Àneu; la cantautora lleidatana Bru clourà el cicle amb una actuació el 25 de juny a l'Ateneu Golmesenc.

Per a més informació del Cicle Vesprades. Música als Ateneus podeu visitar la pàgina web de la Federació d'Ateneus de Catalunya, l'Orfeó Lleidatà o Cases de la Música.

Cicle Vesprades. Música als Ateneus

L'objectiu del cicle musical és oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball. Precisament per aquest motiu, també es pretén incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població i apropar-los a les entitats culturals de referència per rejovenir el seu teixit associatiu. Un altre propòsit que es planteja l'organització del cicle és fomentar les activitats en xarxa per a les entitats que formen la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d'Ateneus, creant així sinergies que es podran aprofitar en el futur per organitzar nous projectes i col·laborar per continuar creixent conjuntament.

Comentaris