08.12.2021 |
Territoris.cat

22 ABRIL

El cineasta Isaki La Cuesta participa en la Setmana de la Comunicació de la UdL

Ho farà el dimecres 22 d'abril amb una comunicació sobre 'Els límits de la realitat'
Lacuesta1
El cineasta Isaki La Cuesta participa en la Setmana de la Comunicació de la UdL

Del 20 al 23 d'abril tindrà lloc la 17a edició de la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida.

Enguany, aquesta edició porta per títol 'Llums, càmera, realitat!' i que es farà virtualment a través de la plataforma Twitch

El dimecres 22 d'abril tindrà lloc la participació del cineasta, guionista i crític de cinema Isaki Lacuesta, iniciativa que compta amb la col·laboració del Centre d'Art la Panera.

Lacuesta ha realitzat tant documentals com obres de ficció, a més a més de videoinstal·lacions, que li han merescut recentment una retrospectiva al Centre Pompidou (2018). Les seves obres s’han projectat en festivals de tot el món i en centres artístics com el MOMA de Nova York, el Lincoln Center i el Anthology Film Archives. I ha estat guardonat amb diversos premis al llarg de la seva trajectòria, entre ells el Premi d'Eloy e la Iglesia (2010), el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (2012), i set premis Gaudí pel llargmetratge 'Entre dos aguas'. 

La temàtica d'enguany és l'adaptació de fets reals a la ficció audiovisual i també d'altres formats, com l'animació o la novel·la gràfica.

Entre altres convidats, a part del cineastes Isaki Lacuesta i Lucía Alemany, destaquen l'escriptor i periodista Carles Porta i els autors de la novel·la gràfica Alfonso Zapico i Álvaro Ortiz.

La Setmana de la Comunicació és una activitat organitzada pels alumnes de 3r del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, que s'encarreguen de la gestió, direcció, organització i comunicació.

El cineasta Isaki La Cuesta participa en la Setmana de la Comunicació de la UdL
comentaris