'Viu el Patrimoni' omple d'harmonia femenina el claustre de Sant Bartomeu de Bellpuig

El quartet femení Les Kol·lontai en el convent de Sant Bartomeu de Bellpuig
photo_camera El quartet femení Les Kol·lontai en el convent de Sant Bartomeu de Bellpuig

El claustre del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig va reunir aquest dissabte més de 120 persones que van poder gaudir del concert de Les Kol·lontai, el quartet femení format per Meritxell Gené, Montse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal, tot i que aquesta darrera no va poder ser present a l'actuació.

El quartet femení Les Kol·lontai en el convent de Sant Bartomeu de BellpuigL'espectacle va ser un recull de les veus de diferents dones que han contribuït, des del seu àmbit, a la lluita pels drets de la dona. Sota el títol Cançons Violeta, cançons feministes per a la llibertat i la igualtat, Les Kol·lontai musiquen poemes, paraules i reflexions fetes per dones com ara Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Marina Garcés i Montserrat Abelló entre d'altres, en un espectacle que reflexiona, des de la música, sobre la condició de ser dona amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d'esperança.

El nom del grup es deu a la feminista i política comunista soviètica Aleksandra Kol·lontai, i reivindica, d'aquesta manera, el feminisme com a llavor de llibertat i d'igualtat

El concert s'emmarca en el programa Viu el patrimoni. Música als Monuments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que organitza actuacions musicals als monuments durant l'estiu per promoure la seva descoberta. Des de l'organització, Josep Maria Montaner, va valorar molt positivament el concert, que va omplir l'aforament, complint així amb l'objectiu del programa de valorar el patrimoni a partir de propostes musicals de qualitat.

Comentaris