CUINA FÀCIL: les croquetes més cruixents i temptadores

Un plat clàssic de la cuina que es pot trobar en diverses cultures de tot el món, tot i que les seves arrels es remunten a la cuina francesa
Plat de croquetes. Foto: AMIC
photo_camera Les croquetes fetes amb una beixamel ben feta són un deliciós tresor culinari - Foto: Getty images

Les croquetes, aquest petit tresor culinari que va celebrar el seu dia nacional el 16 de gener. La base d'una bona croqueta recau en una beixamel ben feta.

Aquests són els ingredients que necessites:

50 g de mantega
50 g de farina
500 ml de llet
Sal i pebre al gust
Nou moscada (opcional)

Pas a pas:

Preparació de la Beixamel

En una cassola a foc mitjà, cal fondre la mantega.
Afegeix la farina gradualment mentre remenes constantment fins que obtinguis una pasta uniforme.
A poc a poc, afegeix la llet sense deixar de remenar per evitar grumolls.
Continua remenant fins que la mescla arribi al punt de cocció i esdevingui una beixamel suau.
Condimenta amb sal, pebre i, si ho desitges, una mica de nou moscada per donar-li un toc especial.

Farcit

Tradicionalment, les croquetes s'omplen de pernil o pollastre, però hi ha de moltes varietats: bolets, bacallà, marisc o verdures.
Pica molt fi el pernil, el pollastre, o l'ingredient que hagis triat per al teu farcit.
Incorpora el farcit a la beixamel ja preparada.
Barreja bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
Deixa refredar la mescla a la nevera almenys durant dues hores, això facilitarà la formació de les croquetes.
 

Per fer les croquetes

Amb les mans humides, pren petites porcions de la mescla i donar-les la forma característica de cilindres allargats.
Passa les croquetes per ou batut i després per pa ratllat per donar-les el seu acabat cruixent.
Escalfa una paella amb oli.
Fregeix les croquetes fins que estiguin daurades per tots els costats.

Comentaris
Més a La Panoràmica de Territoris