Sónar obsequia els amants dels sons clàssics amb un cartell dels referents del gènere house

No cal discutir que el house ha format part de la cultura de club durant gairebé quatre dècades... i no hi ha dubte que continuarà fent-ho durant moltes més
Programa house a Sónar 2022
photo_camera Programa house a Sónar 2022

Les arrels del House comencen el 1985, és primer de tot un descendent directe del so disco que aconseguí trencar a través de la música, diferències socials i racials encara que solament fos dintre d'una pista de ball a Chicago. El Dj Frankie Knuckles va ser el gurú d'aquest estil musical amb les seves sessions a la sala The Warehouse. Els seus creadors mesclaven elements de la música disco amb sons electrònics influïts per la música dels alemanys Kraftwerk.

No cal discutir que el house ha format part de la cultura de club durant gairebé quatre dècades... i no hi ha dubte que continuarà fent-ho durant moltes més. Amb artistes que defensen tant els sons clàssics com les noves variants del gènere.

El Festival Sónar reitera any rere any que, mentre existeixi la música house, aquesta sempre tindrà casa seva al festival

La constatació d'aquesta simbiosi amb el gènere la reflecteix el cartell, amb noms com The Blessed Madonna, Marea Stamper, Folamour, noms imperdibles per als amants dels sons clàssics, en el Sónar de Nit.

Madonna en el programa de Sónar 2022
Madonna en el programa de Sónar 2022

El house underground abundarà a Sónar de Dia. Jayda G és, sens dubte, l’estrella emergent més prometedora en aquest terreny. El seu enèrgic set de clausura el dijous a SonarVillage by Estrella Damm és un ‘must’. I el dissabte, en el mateix escenari, Kiddy Smile, icona indiscutible de l’escena de les sales de ball de París, incendiarà la pista amb un set de tancament perfectament coreografiat. Un altre dels plats forts arribarà amb els recuperadors de l’àcid house Paranoid London, que oferiran el dijous un set analògic en directe  juntament amb el cantant Josh Caffe.


L’elegant i cinematogràfic duo parisenc The Blaze torna a escena el divendres en el Sónar de Nit amb un nou espectacle en viu i música inèdita. Els entesos ja hauran vist que s’aproxima un gran tancament amb Midland & Shanti Celeste aquella mateixa nit. Els dos versàtils selectors britànics pujaran junts a cabina per primera vegada mentre surt el sol a SonarLab by Resident Advisor.

En un caire més intimista, assaborint les harmonies jazzístiques de l’amapiano sud-africà, un col·lectiu creatiu que ha arrasat en l’underground dels últims anys. Per aquest motiu Sónar ha convidat a alguns dels artistes més importants del gènere. Primer, el divendres, la superestrella de Johannesburg Kamo Mphela aportarà la seva desimboltura, actitud i ball a Sónar de Dia. I el dissabte a la nit, a SonarCar, els padrins del gènere Kabza De Small x DJ Maphorisa estendran els lànguids ritmes i les ondulants línies de greus de l’amapiano durant 6 hores, actuant junts com a Scorpion Kings per primera vegada a Espanya.
   

Comentaris