23.10.2021 |
Territoris.cat

ARQUEOLOGIA

Descobreix la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol

Restes arqueològiques del Molí d'Espígol a Tornabous Les restes arqueològiques del Molí d'Espígol a Tornabous - Museu d'Arqueologia de Catalunya
Restes arqueològiques del Molí d'Espígol, a Tornabous
Descobreix la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol

La ciutat ibèrica del Molí d'Espígol és un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya, un dels assentaments més notables i ben conservats del poble ilergeta. 

Les investigacions evidencien que es tractava d'un centre polític i econòmic de primer ordre, fet que fa pensar que es podria identificar amb l'antiga ciutat d'Atanagrum, la capital dels ilergets segons l'historiador romà Titus Livi.

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha renovat durant l'any 2019 la museografia del centre d'acollida de visitants de la Ciutat Ibèrica del Molí de l'Espígol amb l'elaboració de nous continguts interpretatius i la creació d'un audiovisual que explica la història dels coneguts cabdills ilergets Indíbil i Mandoni.

Un dels aspectes destacats del treball ha estat l'elaboració d'una recreació hipotètica de la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, realitzada pel dibuixant Albert Àlvarez Marsal.

El projecte s'ha completat amb l'elaboració de l'audiovisual Atanagrum.

Descobreix la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol
comentaris