Dia gran del Raimat Arts Festival amb música i gastronomia km0

Més de 400 persones consoliden el concert del RAF en la seva segona edició
image2
photo_camera El Celler Raimat va acollir les actuacions d'alguns dels artistes de música clàssica més aclamats de l'escena internacional -Foto: David del Val

Més de 400 persones arribades de tots els racons de Catalunya, Espanya, Europa, Xina o Corea van gaudir dissabte, dia 7 d'octubre, del concert de música clàssica de la segona edició del Raimat Arts Festival (RAF). El Celler Raimat va acollir les actuacions d'alguns dels artistes de música clàssica més aclamats de l'escena internacional, com ara el guitarrista i director artístic d'aquesta edició del Festival, Pablo Sáinz-Villegas; la soprano Raquel Lojendio i el pianista i compositor Albert Guinovart.

Durant la vetllada, els artistes van interpretar algunes de les composicions més cèlebres de Mozart, Händel, Pau Casals, Isaac Albèniz, Enric Granados o Carlo Domeniconi, apostant així per peces de grans autors nacionals i internacionals. De la mateixa manera, Albert Guinovart va tocar la seva obra 24 Preludis per a piano, fent gaudir els presents amb el seu virtuosisme i ritme al piano.

Amb el propòsit de posar en valor la feina dels productors de la província, els RAF també albergà el 'Taste of Lleida', on els assistents van degustar productes de KM0 de la més alta qualitat, així com vins Raimat D.O. Costers del Segre i escumosos DO Cava, abans, durant i després de les actuacions. Així mateix, i com a preludi a l'inici del concert, els Tamborers de Raimat van oferir una actuació.

image0
Els assistents van degustar productes de KM0 de la més alta qualitat, així com vins Raimat D.O. Costers del Segre i escumosos DO Cava - Foto: David del Val

Les marques representades al 'Taste of Lleida' van ser Cal Sargaire, Cal Quitèria, Granja Codi 0, Torrons i Mel Alemany, Cap d'Urdet, Embotits Obach, Embotits Bi-Her, les carns de Jové Vinyes, les perdius de Finca Flix, Formatges Montllobé, Formatges Camps, Tros de Sort, DOP Pera de Lleida, Aitona Gourmet, Caviar Nacarii, Forn de les Garrigues, Forn de Pa Roselló, Aigua Pineo, Delícies de l'Ànec, Sal dels Pirineus, Oli de Oliva Verge Extra DOP Les Garrigues, Cerveses San Miguel i vins i caves Raimat. Així mateix, també hi van participar el restaurant Teresa Carles, l'empresa aragonesa de fruits secs Claranuts i les empreses i entitats socials Robin Good, CET El Pla i Agro Ilersis.

A més del concert i del 'Taste of Lleida', durant el matí d'aquest dissabte també va tenir lloc un village amb activitats familiars, tasts i música en directe a les vinyes de Raimat Natura. La sorpresa del dia va arribar quan un robot en forma de gos d'ACCIONA va recórrer les vinyes per prendre mesures mediambientals.

Durant la jornada d'aquest diumenge, la darrera del Festival, els visitants podran gaudir al village d'activitats i recorreguts per Raimat Natura durant el matí i, a les 17 hores, l'arpista lleidatà Berta Puigdemasa oferirà un concert gratuït a l'església del Sagrat Cor de Raimat per clausurar la segona edició del RAF.

Un Festival transformador i net positive

El Raimat Arts Festival, un esdeveniment que fusiona música, art i gastronomia, té el propòsit d'impulsar projectes amb triple impacte social, econòmic i ambiental, que millorin i transformin el territori. A l'edició d'aquest any, el RAF s'ha unit a ACCIONA, la consultora Vull i Circular Carbon per convertir-se en el primer esdeveniment water positive i carbon neutral del món, tornant al medi ambient més recursos dels que utilitza. Així mateix, la Fundació Comunitària Raimat Lleida, beneficiària del Festival, organitzarà jornades divulgatives sobre com fer un bon ús dels recursos hídrics i impulsarà projectes de regeneració de l'aigua.

Comentaris