La llibreria lleidatana El Genet Blau, guardonada amb el 2n Premi CoronaCultura

Aquest reconeixement premia l'establiment pel projecte cultural 'Contacontes per telèfon', amb el qual ha seguit apropant cultura i literatura als més petits durant la pandèmia 
Fotografia: El Genet Blau
photo_camera Fotografia: El Genet Blau

La llibreria El Genet Blau, situada al cor de l'eix comercial de la capital ponentina, va rebre el 2n Premi CoronaCultura, un guardó que atorga la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA als projectes culturals que s'han adaptat i arribat millor a la gent durant la pandèmia.

En total, arreu de Catalunya, han estat 86 els projectes que han optat a aquest premi, entre elles iniciatives del món de la música, les arts escèniques, la literatura i el món audiovisual.

L'Associació Cultural La Sardina i l'Associació La Ira Teatro (Sala Fènix), les altres dues propostes amb aquest reconeixement

De la tasca del Genet Blau, concretament, s'ha reconegut el seu projecte 'Contacontes per telèfon', el qual va nàixer el passat 14 de març, coincidint amb el tancament de les llibreries i biblioteques d'arreu del país

Per aquell mateix dia, El Genet Blau tenia preparada una activitat d'animació que comptava amb 30 famílies inscrites. Davant l'adversitat, no va voler renunciar a la seva realització, i va decidir adaptar-la a l'escenari virtual a través dels seus comptes d'Instagram i Facebook per seguir fent xarxa amb petits i grans.

Fotografia: El Genet Blau

D'entrada, l'equip de la llibreria creia que l'adaptació de les seves activitats familiars lectores només duraria 15 dies, però finalment es va estendre un total de 56 dies consecutius, quelcom ha fet possible que els seus vídeos i lectures siguin visualitzats i escoltades en més de 140.000 ocasions.

L'entrega de premis s'ha realitzat a través del canal Youtube de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i ha estat conduït per la periodista i cantautora Clara Sánchez-CastroEl Genet Blau va obrir les seves portes l'any 2000, especializant-se en el llibre antic, però a partir del 2005 afegí al seu catàleg la literatura infantil i juvenil. Es traspassà a l'actual equip el 2018, i actualment se centra en la literatura infantil i juvenil ilustrada, que apropa incansablement al públic amb una animada agenda d'activitats i propostes.

Comentaris