03.10.2022 |
Territoris.cat

Els colors de la mélodie francesa, nova conferència de CaixaForum Lleida

La darrera conferència del cicle 'L’emoció de la veu' tindrà lloc demà 20 de novembre, a les 19 h
Melodie
Melodie
Els colors de la mélodie francesa, nova conferència de CaixaForum Lleida

'La mélodie francesa i els seus colors' és el títol de la darrera conferència del cicle de quatre sessions 'L'emoció de la veu', que des del mes d'octubre organitza CaixaForum Lleida.

L'emoció de la veu repassa la música vocal de cambra pels seus principals autors i corrents artístiques

La xerrada serà impartida pel baríton Enric Martínez-Castignani, qui tractarà la mélodie francesa -l'homònim del lied alemany- i convidarà al  públic a endinsar-se en les obres de compositors com Schubert i Schumann.

Nascuda de les melodies populars tradicionals en francès, la mélodie va evolucionar fins a convertir-se en el reflex de les altres arts de finals del segle XIX i començament del XX.

Les lletres de poetes com Verlaine, Apollinaire o Éluard van aportar tocs de lirisme, simbolisme i refinament que també es reflectien en els quadres de pintors com Monet, Manet, Picasso o Miró.

Un dels exponents més grans d'aquesta va ser Le travail du peintre, de Francis Poulenc. La peça consta de set melodies amb textos de Paul Éluard que estan dedicades a pintors com Pablo Picasso, Joan Miró, Marc Chagall o Juan Gris, cada una basada en l'estil diferent d'aquests artistes. Un exercici de cubisme, surrealisme o impressionisme en versió musical que s’explicarà en la sessió de clausura del cicle. 

Els colors de la mélodie francesa, nova conferència de CaixaForum Lleida
comentaris