05.10.2022 |

El festival Errant torna per centrar-se en el vincle entre la realitat i la ficció

Olius, Sant Llorenç de Morunys i Pinós són l’escenari escollit per acollir la segona edició del festival organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que acabarà aquest dissabte

Exposició Interfícies
Exposició 'Interfícies' - Foto: cedida per Institut d'Estudis Ilerdencs
El festival Errant torna per centrar-se en el vincle entre la realitat i la ficció

La segona edició del festival Errant-Itineraris d'Art i Pensament celebra el primer cap de setmana d’activitat, en què ofereix un seguit de propostes centrades en l’eix temàtic d’enguany, que és el vincle entre els mons de la realitat i la ficció.

Errant 2021 va ser inaugurat divendres passat per Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, entitat impulsora a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs d’un projecte que enguany ha recalat als municipis d'Olius, Sant Llorenç de Morunys i Pinós, tots a la comarca del Solsonès, que l’acolliran fins dissabte vinent, 17 de juliol. 

La inauguració es va fer a l’antiga fàbrica que Prefabricats Pujol té a Olius, un espai que acull l’exposició Interfícies per al simulacre.

Es tracta d’una mostra col·lectiva d'art avançat i experimental amb creacions d’Anna Carreras, Daniel Moreno Roldán, Estela Ortiz, La Sofy, Laura Llaneli, Marla Jacarilla, Martí Madaula i Roc Herms

Aquesta exposició seguirà oberta el cap de setmana vinent. La primera setmana del festival també es va fer el taller Instadeath, una sessió dirigida per Daniel Moreno Roldán i Roc Herms.

Al marge d’això, la programació de l’Errant va oferir propostes dins els itineraris de l'Art i del Pensament. Pel que fa a l’Itinerari de l’Art, d issabte visitava Sant Llorenç de Morunys Espai reservat, ideada per Maria Monseny i Triquell. La instal·lació, que abraça la idea de la inclusió social, és el fruit d'un taller realitzat amb joves de l'entitat Amisol de Solsona. 

Pel que fa a l'Itinerari del Pensament, la periodista cultural Emma Quadrada va conduir dos dels Diàlegs a la plaça que es van fer dissabte a la plaça Major de Sant Llorenç de Morunys, i en els quals hi van participar la doctora en Humanitats Ingrid Guardiola, l'escriptor solsoní Raül Garrigasait i el periodista del digital Núvol i especialista en arts escèniques Oriol Puig Taulé. 

També a Sant Llorenç de Morunys, l'artista, webcamer i Dj La Sofy –aquesta de manera virtual– i la comunicadora i investigadora cultural Estela Ortiz van fer una xerrada sobre la influència de Tiktok i Tinder entre els joves, una conversa que va culminar amb una sessió Dj amb temes de trap, reggaeton i pop.

El festival finalitza aquest cap de setmana amb un seguit de propostes variades

Per completar la programació, l'Errant va preparar l'Itinerari de la Música i la Poesia. Així, dissabte, al claustre de l’església de Sant Llorenç de Morunys es va poder gaudir del concert A boy & a girl, amb Magalí Sare i Sebastià Gris.

A més, l'Errant ha fitxat la coneguda instagramer La Conseguidora i el dibuixant Joan Codina Donaire perquè, l'una, des de les xarxes socials, i l'altre, des del punt de vista artístic, facin un retrat i una crònica en viu i en directe de tots els actes programats.

El festival Errant torna per centrar-se en el vincle entre la realitat i la ficció
comentaris