18.04.2021 |
Territoris.cat

Existeix, l'amor etern, segons les matemàtiques?

La conferència L’amor etern pertany al cicle de conferències La Lògica de l’amor que es duu a terme a CaixaForum Lleida els dimarts 26 de gener i 2 i 9 de febrer, a les 19.00 hores
martha-dominguez-de-gouveia- amor candaus unsplash
José Manuel Rey, en Matemàtiques amb premi extraordinari, abordarà aquesta qüestió des de la ciència.
Existeix, l'amor etern, segons les matemàtiques?

L'amor etern existeix? Es pot aconseguir una relació sentimental feliç de llarg termini? Sembla una qüestió fonamental de la societat moderna, que concerneix la seva pròpia estructura bàsica. José Manuel Rey, doctor en matemàtiques, abordarà aquesta qüestió des del punt de vista de la ciència en una conferència que tindrà lloc el proper dimarts 26 de febrer a les 19.00 hores al CaixaForum Lleida. Quan es tracta de l'amor, sovint tractem en terme semblants processos que són essencialment diferents i la lògica dels quals també ho és. El funcionament d'un projecte d'amor a llarg termini té els seus propis mecanismes psicològics, i es pot entendre com un problema d'enginyeria sentimental.  S'hi explicaran els elements bàsics d'aquesta teoria i les seves implicacions pràctiques i, en particular, com la ciència suggereix una fórmula per a l'èxit de l'amor durador.

José Manuel Rey és doctor en Matemàtiques amb premi extraordinari de doctorat, i professor de la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat professor visitant en diverses institucions internacionals, entre les quals la Universitat de Harvard, on és investigador associat al Departament de Psicologia.

La seva investigació és extensa i multidisciplinària: ha publicat treballs d'impacte en matemàtiques, ciències de la Terra, ecologia, economia i psicologia

La seva teoria matemàtica de les relacions de parella ha rebut atenció tant científica com de mitjans de comunicació internacionals. Ha rebut dos premis de divulgació científica concedits per la Universitat de Cambridge.

Existeix, l'amor etern, segons les matemàtiques?
comentaris