Publireportatge

Un fil conductor per teixir il·lusions, festes i tradicions

La marca Delfina & Maite Brodats representa la tradició, l'experiència amb la innovació i les ganes de seguir endavant

La Delfina i la Maite presenten el seu gran catàleg de creacions tradicionals i de festa al seu estand de Munipàlia 2023
photo_camera La Maite i la Delfina han presentat les seves creacions tradicionals i de festa en el seu estand de Municipàlia - Foto: E. Barta

Delfina & Maite Brodats reneix l’any 2021, donant continuïtat la Maite a l'esperit emprenedor de la seva mare, Delfina Fo Pros, qui regentava l'empresa, fins fa quatre anys.

Maite Font Fo (Corbins, 1989), però, convençuda de la solidesa i el potencial del projecte, no vol que els èxits assolits per la seva mare passin encara a la història: quedarien massa reis sense vestir. És així com a través del programa Reempresa, creat per a persones (re)emprenedores que estan disposades a donar continuïtat a negocis viables i en rendiment, n'agafa el relleu el juliol del 2021, amb la fundació de Delfina & Maite Brodats. La Maite, qui s'ha sentit molt recolzada pel programa en tot moment, ha esdevingut un referent en l'àmbit de l'emprenedoria, participant en diversos certàmens organitzats per Reempresa, com a testimoni i cas d’èxit de reemprenedoria. 

Des de ben petita ha viscut el negoci de brodats i confecció creativa aprenent de la seva mare, que va iniciar aquesta activitat al seu taller de Corbins l’any 1995. Tot i que, fins fa poc, ella havia viscut l’ofici sempre des d'un segon pla perquè no s’hi dedicava, ja coneixia les màquines de cosir, de brodar, i fins i tot havia tallat roba. Aleshores, però, encara no s'imaginava pas que un dia esdevindria la seva professió. Però els encerts i professionalitat de la seva mare saltaven a la vista, i després de diplomar-se en Turisme i de ser mare, tot la va portar a reemprendre el negoci.

Estand Municipàlia-3

És així com, a poc a poc, va agafant el “fil” i troba una nova oportunitat per crear: “He descobert que m’encanta: treus una part de tu que no coneixies”. A més, el negoci també li permet estar en contacte amb la gent i la cultura: “L’experiència, el positivisme i molta vitalitat. Tot això és una part essencial del negoci”, explica.

Amb aquest relleu, la Maite ha aportat frescor i creativitat a l’empresa. De fet, els colors insígnia que defineixen la carta de presentació de la marca Delfina & Maite Brodats representen la tradició, l'experiència amb la innovació i les ganes de seguir endavant. 

Una de les grans metes assolides des que la Maite ha passat al capdavant del negoci ha estat expandir el negoci de la demarcació de Lleida a tot Catalunya i més enllà, com l’Aragó i el País Valencià, una fita que la mateixa Maite assegura que l'ha sorprès gratament, ja que s'ha adonat que l’existència de Delfina & Maite Brodats era coneguda arreu.

Una marca que treballa amb teixits artesans de mitja-alta qualitat i alta durabilitat, amb creacions que es confeccionen totalment al seu taller de Corbins, tot un treball artesanal i creatiu basat en productes i matèries de proximitat.

Estand Municipàlia-10

El client té l’opció de personalitzar-ho al seu gust triant  les robes, les passamaneries, els complements... Però també poden confiar-ho tot a les professionals i demanar que ho facin al seu gust. Ambdues opcions oferiran uns resultats excepcionals. A partir del color que escullen, Delfina & Maite Brodats donen vida a creacions úniques: “D'això es tracta la nostra feina: de crear, de dissenyar, d’inspirar-se, d’inventar... Perquè, en definitiva, sempre intentem aportar diferenciacions als vestits, com per exemple, una capa oberta que permet mostrar o amagar detalls del vestit a mercè de qui el porta, o incorporar alguna innovació que trenqui els esquemes”, assenyala la Maite.

Amb relació a la tradició dels vestits regionals, la Maite anima al jovent a què participin en les tradicions en general i, sobretot, a què es presentin al pubillatge local, comarcal o nacional, perquè és quelcom que “enriqueix moltíssim, com a part d'una cultura ben nostra”

Galeria d'imatges

Estand Municipàlia-5

Tot el que poden fer i més

Quan es tracta de confeccionar els vestits regionals d’hereu i pubilla, Delfina & Maite Brodats els vesteixen de cap a peus, inclosos els accessoris com les arracades, fermalls, penjolls, gandalles, mitenes, etc.

Una altra de les seves especialitats són els vestuaris relacionats amb les cavalcades dels Reis d’Orient: patges, reis mags, personatges d’inici de cavalcada, els faldons de les carrosses, etc.

A més a més, com no podria ser d'altra manera, confeccionen també roba per als gegants, balconades i banderes per a l'asta dels ajuntaments i institucions, i forren taules per la sala de plens, amb l’escut del poble brodat o aplicat. Així mateix, personalitzen roba i/o productes de merchandising.

Delfina & Maite Brodats treballen amb tot el que tingui a veure amb brodats de gran volum, processos artesans i de confecció, i ho fan des del seu gran taller, amb màquines, teixits i capacitat per tallar molta roba. Tot un treball artesà, versàtil, atrevit i polivalent que permet materialitzar totes les idees de vestuari possibles indistintament, és a dir, totes aquelles amb les que alguna vegada s'han atrevit els seus clients, siguin pagesos, reis o directors de pel·lícules.


Delfina & Maite Brodats

Plaça Pi i Maragall, 3

25137 Corbins

Tel. 722 260 531

[email protected]

Comentaris