La Fira de Titelles de Lleida posa el focus d'atenció en el titella com a mitjà de comunicació

La mostra tindrà lloc a la capital del Segrià del 5 al 7 de maig
Presentació de la 34a Fira de Titelles de Lleida ©Mario Gascón
photo_camera Presentació de la 34a Fira de Titelles de Lleida ©Mario Gascón

La 34a edició de la Fira de Titelles arriba a la ciutat de Lleida per atraure els professionals i companyies d'arreu del món del 5 al 7 de maig

Enguany, l'esdeveniment compta amb 29 companyies que presentaran 29 espectacles i 4 curtmetratges

Entre les companyies protagonistes d'aquesta edició hi trobem la barcelonina Cia. eLe, acompanyada de la proposta familiar 'L'Extraordinària', un espectacle que reivindica les persones grans; la madrilenya Cía. M.A.R, de la mà d'Andrea Díaz Reboredo que presentarà per primer cop a Catalunya el seu primer curtmetratge de teatre sota el nom de Precuela; la companyia balear Cia. Manipulats, que ens aproparà per primera vegada a la península Trot a través d'un espectacle familiar que cavalca amb la realitat i la fantasia; la companyia alemanya Puppet Theatre Zwickau amb The Erlking; les belgues Belova - Iacobelli, que estrenaran la seva producció Loco; i pels més petits Coppelia Theatre amb Trucioli, una poètica nocturna on conflueixen somnis i visions.

Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©Laura Cortés
Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©Laura Cortés

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo assegura que la mostra té la voluntat d'estendre's a escala internacional i ser-ne un referent i que aquesta edició vol posar el focus d'atenció en el titella com a mitjà de comunicació: "arriba una nova edició amb l'objectiu de seguir essent un referent internacional per al sector teatral i en especial per al teatre de titelles, objectes i ombres", destaca l'alcalde. Per altra banda, el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant assegura que la Fira continua ferma als seus valors que la defineixen com a Fira professional i com a eina divulgativa i de participació ciutadana, apostant per la qualitat per damunt de la quantitat, mentre que una de les codirectores del Centre de Titelles de Lleida, Elisabet Vallvé indica que aquesta edició ha rebut 339 propostes d'espectacles, valorant positivament el bon estat de salut del món titellaire. 

100 de les propostes eren catalanes, 139 de la resta de l'estat i 124 internacionals

L'acte de presentació de l'esdeveniment va comptar amb la presència de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant; la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull; el subdelegat del Govern, José Crespín; i els codirectors del Centre de Titelles, Elisabet Vallvé i Oriol Ferre.

Accent femení en la Fira de Titelles

Enguany la Fira de Titelles també reivindica el seu puny feminista donant el pes i el protagonisme que es mereixen a les produccions presents en l'esdeveniment i en les quals la direcció és femenina

comentaris