La Fundació Òpera a Catalunya finalitzarà a Lleida la gira de l'òpera "Romeu i Julieta" de Gounod

El Teatre de La Llotja acull el pròxim divendres, dia 10, a les 20 h, aquesta obra cabdal de l'òpera romàntica francesa
Cartell de l'òpera Romeu i Julieta - Imatge: David Ruano
photo_camera Cartell de l'òpera Romeu i Julieta - Imatge: David Ruano

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) tanca a Lleida la gira de l'òpera "Romeu i Julieta", de Charles Gounod. Aquesta és una de les obres cabdals de l'òpera romàntica francesa i és considerada arreu del món com una de les millors reproduccions musicals del relat shakespearià. L'òpera es podrà veure aquest divendres, dia 10, a les 20 h, al Teatre de la Llotja.

"Romeu i Julieta" és una història que s'ha convertit en atemporal, un autèntic cant a la vida i a l'amor per davant de qualsevol entrebanc, tal com clama Julieta en la famosa ària "Je veux vivre" del primer acte. El text és de Jules Barbier i Michel Carré, basat en la tragèdia del mateix nom de William Shakespeare.

És una òpera en cinc actes, amb una durada de 3 h i 15 min. i subtitulada en català. El preu de les entrades és 36 euros la general i 32 euros per a amic/ga de LaTemporadaLleida.

L'altra òpera programada aquesta temporada al Teatre de la Llotja és "Manon Lescaut", el 17 de març de 2024.

Romeu i Julieta, cim de l'òpera francesa

La producció compta amb la direcció d'escena de Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent i reunirà un equip artístic de primer nivell: el tenor barceloní Albert Casals interpretarà el rol de Roméo i les sopranos Marga Cloquell i Yulia Merkudinova es repartiran el paper de Juliette.

Les veus solistes són: del baix-baríton de Cadis Gonzalo Ruiz, que interpretarà el paper de Frère Laurent; el baríton català Enric Martínez-Castignani en el rol de Le Comte Capulet; les sopranos Rocío Faus, granadina, i Rosa Maria Abella, catalana, que es repartiran el paper de Stéphano, la mezzosoprano de Girona Gemma Coma-Alabert, que serà Gertrude i el baríton terrassenc Pau Camero com a Mercutio.

Completen el repartiment el tenor Marc Sala (Tybalt), el baríton Cristòfol Romaguera (Le Comte Pâris), el tenor Roberto Redondo (Benvolio), els baixos-barítons Lluís Vergés (Grégorio) i Jeroboám Tejera (Le Duc de Vérone).

Daniel Gil de Tejada, director musical de la FOC i del cor, assumeix la direcció musical. La producció anirà acompanyada de l'Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell, i la direcció artística és de Mirna Lacambra.

El Circuit Òpera Catalunya

El Circuit Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Figueres, Barcelona i Cornellà de Llobregat. En l'àmbit estatal el circuit torna a Santander. La Fundació Òpera a Catalunya, formada per l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d'altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes.

Activitats 360º

A més de la representació, aquesta òpera proposa dues activitats per apropar el públic a l'obra i al món de les arts escèniques des d'una altra mirada, més profunda i reflexiva.

El dimecres, 11 d'octubre, a les 18 h, la Biblioteca Pública de Lleida acollirà la conferència "Romeu i Julieta de Charles Gounod (1818-1893), amb entrada gratuïta. El musicògraf i historiador de l'art, Albert Ferrer Flamarich, parlarà d'aquesta obra, una de les millors reproduccions musicals del relat shakespearià.

Dins el cicle Parlem de música: una eina per anar de concert, també es va fer a l'octubre una xerrada, a càrrec del mateix Ferrer Flamàrich, sobre aquesta producció.

Comentaris