16.01.2022 |
Territoris.cat

28 DE GENER

Jacint Verdaguer s'encarna a 'Maleïda 1882', que es projectarà al Teatre Principal

Un rodatge tan èpic com l'odissea pirinenca de Jacint Verdaguer, ha permès recrear amb absoluta fidelitat la primera gran travessa catalana a l'Aneto
Maleïda2
Jacint Verdaguer s'encarna a 'Maleïda 1882', que es projectarà al Teatre Principal

El pròxim 28 de gener, el Teatre Principal de Lleida acollirà la projecció de 'Maleïda 1882', una pel·lícula documental que recrear la pujada a l'Aneto del mític poeta català Jacint Verdaguer.

'Maleïda 1882' es podrà veure el dimarts 28 de gener a les 20.00 h, i la precedirà un col·loqui amb el director

Aquesta apassionant aventura, que es basa en el llibre 'Maleïda' de Bernat Gasull, ha estat dirigida per Albert Naudín.

L'estiu del 1882, i mig secretament, Jacint Verdaguer entomava el repte de coronar el cim de la Maleïda amb el propòsit de conèixer el Pirineu per preparar 'Canigó'.

Tenia la voluntat de fer el cim pel costat de l'Aran, sense guies professionals, amb l'equipatge mínim, sense cordes, ni bastons, ni grampons, en travessa a peu des de la Seu d'Urgell i entremig faria altres cims.

Més enllà que aconseguís o no l'objectiu final, aquella travessa es convertiria en una autèntica aventura que quedaria gairebé amagada durant anys a recer d'una llibreta de notes on l'escriptor hi esbossava poemes, passatges èpics, reculls de llegendes i descripcions de paisatges.

El plantejament del documentari el conformen tres escenaris que avancen en paral·lel a mesura que se succeeix el fil narratiu. Un narrador explica l'aventura; un Verdaguer gran, encarnat per Lluís Soler, s'emociona i recorda aquell estiu del 1882; i un altre actor, Santi Pocino, encarna el Verdaguer del 1882 amb 37 any viu directament la gesta.

Maleïda

Jacint Verdaguer s'encarna a 'Maleïda 1882', que es projectarà al Teatre Principal
comentaris