De novembre fins a maig

El Jazztardor oferirà catorze concerts fins al maig

El festival, amb talent local i internacional, oferirà concerts periòdics
Trompeta jazz música festival ©Chris Bair
photo_camera Si finalment es poden fer concerts presencials, el Jazztardor mantindrà espais tradicionals - Chris Bair

El Jazztardor oferirà 14 concerts periòdics fins al mes de maig. El Festival canvia el seu format i es transforma oferint concerts periòdics sense deixar de garantir la qualitat de les seves propostes. S’està treballant en la reprogramació dels tres primers concerts per adaptar-se a les circumstàncies sanitàries actuals i oferir la resta per streaming si no són possibles fer-los presencialment.

Si finalment es poden fer concerts presencials, el Jazztardor mantindrà espais tradicionals com el Cafè del Teatre o l’Auditori Municipal Enric Granados i s’incorporaran noves ubicacions, com la Sala d'Actes de l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, l’Auditori de Cervera, el Museu d'Art Jaume Morer. També està previst que, primera vegada, es faci un concert didàctic a l'escola Pràctiques 1, que enguany celebra el seu 175è aniversari, amb d'il·lustrar els alumnes sobre els orígens i història del jazz, un gènere resultant de la fusió de diverses cultures i mestissatge i mostra que la convivència de persones de diverses procedències i tradicions sumen en benefici de la cultura.

Grans noms del jazz de les últimes dècades

Scott Hamilton, Rick Margitza, Chano Domínguez, Hetty Kate o Tricia Evy són alguns dels concerts més destacats per la seva trajectòria i prestigi. La programació inclou cinc grups internacionals procedents d’EUA, UK, Austràlia i les Illes Verges, i cinc grups catalans, dels quals quatre són lleidatans i tres són grups espanyols.

L'actual impossibilitat de viatjar des dels Estats Units ha motivat a elaborar una programació de concerts basada en músics autòctons, europeus i nord-americans residents a Europa

Dos grans noms del jazz de les últimes dècades, Rick Margitza, saxofonista que va iniciar la seva carrera al costat del llegendari Miles Davis, obrirà el Festival el 13 de novembre al Cafè del Teatre. Ell i la cantant de les Illes Verges,Tricia Evy, són dues de les figures internacionals confirmades. 

En temps difícils, l’organització del Festival ha buscat solucions, estratègies i propostes per mantenir la cultura viva i celebrar d’una manera diferent aquesta cita de referència en el món del jazz. Per al 2021, si la situació ho permet, el Jazztardor tornarà al seu format habitual celebrant-lo al mes de novembre.

El Jazztardor està organitzat per l’Ajuntament de Lleida juntament amb Quadrant Produccions i compta amb el patrocini de la Generalitat, Diputació de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs, San Miguel i Cérvoles Celler i la col·laboració de l’Auditori Municipal Enric Granados, Museu d’Art Jaume Morera, Paeria de Cervera, Cafè del Teatre, Grup Segre, UdL, AIE, Centre de Titelles de Lleida, Ateneu Popular de Ponent, Conservatori i escola de música municipal.
 

comentaris