03.10.2022 |
Territoris.cat

Koers: "La música és una eina molt important per tenir força i esperança"

La banda de reggae lleidatana publica aquest divendres el seu segon disc, 'That day'
koers22
Koers: "La música és una eina molt important per tenir força i esperança"

Molts grups han decidit ajornar el llançament dels seus nous discos per quan s'acabi el confinament. No és el cas de la banda de reggae lleidatana Koers, que aquest divendres publica el seu segon àlbum, 'That day' (Halley Records).

"És un moment perfecte per treure els temes que volem i que la gent pugui gaudir-los a casa", puntualitza el líder del grup lleidatà, Kelly Isaiah.

Malgrat no podran començar la gira i transmetre en directe el seu missatge vitalista, consideren que la seva música és ara, més que mai, una eina molt important "no només per passar l'estona sinó per tenir força i esperança". El positivisme, la lluita contra les injustícies i la importància de les arrels impregnen totes les cançons del disc.

Havien de treure l'àlbum fa dues setmanes, però amb l'estat d'alarma van decidir estudiar quina era la millor manera de "combatre la situació" actual. Van posar-se d'acord en què compartir les seves cançons durant la quarantena era la millor manera perquè el seu missatge arribés a més gent i fos més útil que mai. "Hem de predicar amb l'exemple. Jo hi crec fermament en què les coses aniran a millor i si ens hem de quedar a casa és pel bé comú", explica el cantant.

"Com milions d'artistes", Kelly Isaiah "treu pit" en uns moments com els actuals i està "més orgullós que mai de la música". "Queda demostrat que la música està súper present en la vida de la majoria i ajuda a pensar més enllà", apunta.

I és que 'That day', el segon àlbum del grup després de 'Unbroken' (Halley Records, 2017) i l'EP 'Des de les cendres' (Halley Records, 2019), pot significar el moment de crisi que s'està vivint, però "sobretot significa el moment que està per arribar".

"'That day' (aquell dia) és una eina d'esperança, de mirar cap amunt i que el dia que puguem tornar a sortir al carrer serà inoblidable", diu el músic sobre la lliure interpretació del disc.

Els quatre membres originals de Koers, al claustre de la UdL. Imatge del 6 de febrer de 2018. (Horitzontal)

El tema que obre l'àlbum, 'Som', resumeix l'essència de totes les seves noves cançons.

"Volem reivindicar-nos a cada cançó, fer soroll, molestar, volem donar esperances a la gent esgotada, donar frescor a la joventut", explica el cantant de Koers des del menjador de casa seva.

Des de casa també han participat desenes de seguidors dels Koers amb fragments de vídeo cantant i ballant per configurar el videoclip de 'Som'. "És un dels motius pels quals hem decidit llançar el disc una mica més tard, perquè crèiem que havíem d'involucrar més a la gent", explica sobre la voluntat que la gent es faci seu el disc i ho converteixi en un "himne".

El seu desig és que els seus ritmes afrobeat i les lletres positives siguin energia per la gent que els escolta.

"Parlem d'esperança, supervivència, fortalesa, energia, tan física com mental, justícies i injustícies, en un moment en què la gent està a casa escoltant més atenta a les notícies i novetats", assegura Isaiah.

Koers: "La música és una eina molt important per tenir força i esperança"
comentaris