De l'11 de febrer al 3 de març

L'arqueologia ponentina, a debat al Museu de Lleida

El Museu de Lleida organitza aquest cicle de conferències al voltant dels projectes de recerca i les intervencions arqueològiques més destacades del 2019
Gebut
photo_camera El Castell ilerget de Gebut, un dels projectes de recerca treballats durant el 2019

El Museu de Lleida organitza un cicle de conferències al voltant de les investigacions i intervencions arqueològiques més rellevents que la Plana de Lleida ha acollit durant el 2019.

El programa s'iniciarà el dimarts 11 de febrer, a les 19.00 h, amb 'L'oppidum ibèric de Gebut (Soses, Segrià): primers resultats del projecte de recerca sobre el món ilerget al Baix Segre'. Aquesta conferència anirà de la mà de Natàlia Alonso i Joan Bernal, membres del Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida.

La segona proposta tindrà lloc el 18 de febrer i vindrà de la mà de Maria Pilar Vàzquez Falip i Josep Medina Morales, de la Sessió d'Arqueologia de la Diputació de Lleida. Ambdós presentaran 'La intervenció arqueològica realitzada al solar del nou edifici de la Diputació a la Rambla Ferran 17-19 de Lleida'.

El darrer dimecres de febrer serà el torn de 'Santa Cecília dels Altimirs. Un monestir d'època visigoda a la serra del Montsec (Pallars Jussà)', una investigació a càrrec de Marta Sancha, professora de la Universitat de Barcelona i directora de les excavacions d'aquest jaciment.

El punt final del cicle tindrà lloc el 3 de març, i portarà per títol 'El poblament humà al Prepirineu oriental: Els Aspres de la Noguera', una intervenció de Jorge Martinez Moreno i Rafael Mora Torcal del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

'Intervencions arqueològiques a la demarcació de Lleida' vol apropar al públic les novetats arqueològiques de casa nostra

Comentaris