Un espectacle amb un marcat missatge ecologista obre el Festival de Pasqua de Cervera

L'obra 'A tentipotenti' vol abordar una problemàtica greu que malmet els oceans i la fauna que hi habita
binary comment
photo_camera L'espectacle destinat al públic familiar vol apropar la música clàssica als més joves ©Oriol Bosch / ACN

El Festival de Pasqua ha donat el tret de sortida aquest dijous amb un espectacle destinat al públic familiar per tal d'apropar la música clàssica als més joves. Es tracta de l'obra 'A tentipotenti' de la nova companyia, Eix Creatiu, sorgida de la unió de Fadunito i OA2 Produccions. La primera funció s'ha fet al Gran Teatre de la Passió i s'ha adreçat a centenars escolars de la Segarra i comarques properes. La companyia repetirà la mateixa funció e les vuit del vespre oberta al públic en general. L'espectacle gira al voltant de la sostenibilitat i té un marcat missatge ecologista en el qual la companyia, amb seu a Cervera, vol alertar sobre l'excés de plàstics que acaben fent del mar un contenidor. 

binary comment
El certamen programa un muntatge destinat al públic familiar per apropar la música clàssica a les noves generacions ©Oriol Bosch / ACN

L'obra 'A tentipotenti' vol abordar una problemàtica greu que malmet els oceans i la fauna que hi habita. Segons explica la companyia, la proposta sorgeix a partir d'una xerrada i de la reflexió sobre l'ús abusiu de les coses materials que tenen els nostres fills. Sobretot, es posa el focus en la poca durabilitat que tenen i amb la pregunta d'on van a parar. 'A tentipotenti' significa: "fins a no poder més", "en excés". 

binary comment
 L'obra 'A tentipotenti' vol abordar una problemàtica greu que malmet els oceans i la fauna que hi habita ©Oriol Bosch / ACN

Eix Creatiu compta amb un equip de 17 artistes, entre actors i músics. Han elaborat un espectacle de grans dimensions, plenament visual i amb música en directe. Un dels responsables de la proposta artística, Ferran Orobitg, destaca que és una producció "de gran format" on es treballen "escenes híbrides" i noves dramatúrgies, ja que hi entra teatre visual i d'objectes, màscara, arts plàstiques i música en directe feta per una orquestra de música clàssica.

El Festival de Pasqua: 10 produccions diferents en un total de 15 concerts

Amb aquesta primera representació s'ha obert el 13è Festival de Pasqua que s'allargarà fins al 8 d'abril. Es tracta d'un certamen referent de la música clàssica a Catalunya on s'hi podran veure 10 produccions musicals diferents que es concentraran en un total de 15 concerts, distribuïts en 6 dies i en 5 espais d'actuació.

La programació seguirà dissabte, 1 d'abril, amb el concert inaugural a càrrec de l'Orquestra Julià Carbonell i el programa 'Música i exili'.

Aquest mateix dia, també s'inaugurarà al Museu de Cervera l'exposició 'Cent anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya '. En el marc d'aquesta mostra, el seu comissari, Jaume Ayats, oferirà una conferència a dos quarts de sis de la tarda al mateix espai.

El festival està organitzat per la Paeria de Cervera i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i també un aparador d'aquest estil. Compta amb el suport del Departament de Cultura a través de l'ICEC i de la Diputació de Lleida a través de l'IEI.

comentaris