L'Harpia retorna Balaguer a l'Edat Mitjana

La capital de la Noguera celebra una nova edició de la festivitat fins diumenge
Mostra d'oficis antics en el marc de la Festa Harpia de Balaguer
photo_camera Mostra d'oficis antics en el marc de la Festa Harpia de Balaguer

Balaguer tornarà a reviure el món medieval aquest cap de setmana. La festa de l’Harpia ja ha començat a omplir el carrers de la ciutat aquest dijous al vespre, quan s'ha celebrat una ruta gastronòmica amb una cercavila amb el grup Els Taverners i el personatge Maria Bullfarines.

La festa continuarà el divendres amb una proposta pels escolars, que visitaran l’Arxiu Històric Comarcal i el safareig de la Reguereta abans de fer un taller de ball on s’ensenyarà la dansa del salt de l’Harpia.

El motiu que vehicularà l’edició d’enguany són els 600 anys de la mort de la comtessa Isabel d’Aragó, i el tema de la Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós serà la maternitat a l’edat mitjana. La jornada se celebrarà el mateix divendres i clourà amb un espectacle teatral.

Cartell Harpia 2024-digital

Dissabte serà el torn del rei Pere III el Cerimoniós, que baixarà des del Castell Formós fins la plaça del Pou, on el rebrà el govern de la ciutat. A diferència de les altres edicions, aquest any no caldrà anar vestit de medieval per formar part del seguici reial. Tota la comitiva presenciarà els dos balls que farà la figura de l’Harpia a la Plaça dels Comtes d’Urgell.

D’altra banda, el Parc de la Transsegre acollirà durant tot el cap de setmana un campament medieval mentre que al carrer del Pont es celebrarà una nova edició de la Mostra d’antics oficis.

Comentaris