27.09.2021 |
Territoris.cat

Lleida viurà aquest estiu la “Fase Cultura”

Imatge_cat_46228
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb els altres responsables municipals i la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, durante la presentación de 'Fase Cultura' (Ajuntament de Lleida)
Lleida viurà aquest estiu la “Fase Cultura”

Lleida viurà aquest estiu la Fase Cultura. Aquest dilluns el paer en cap, Miquel Pueyo, va presidir la presentació d’aquesta iniciativa que, amb una setantena d’espectacles, en 15 escenaris diferents i amb companyies i artistes locals, ompliran els caps de setmana de juliol i agost amb arts escèniques, música, cinema i espectacles multidisciplinars. Les activitats seran gratuïtes amb reserva prèvia i aforament limitat per garantir les mesures de seguretat i higiene.

A la presentació, que es va celebrar a la plaça Esteve Cuito, també hi van assistir la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i presidenta de l’IEI, Estefania Rufach; el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, i el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor. Fase Cultura compta també amb la col·laboració del consorci del Turó de la Seu Vella.

Pueyo va explicar que “la condició disruptiva que hem viscut ens ha fet aprendre que des de Lleida i la Paeria hem de canviar no només des del punt de vista cultural, sinó també de la mobilitat i altres".

Fase Cultura és una invitació perquè la ciutadania gaudeixi de nous espais que fins ara podien ser desconeguts o no tan habituals i aquesta iniciativa és una molt bona manera de redescobrir-los

Rufach va destacar que "'Fase Cultura' ajudarà a reactivar el sector i donar-li una empenta. Un festival que arribarà a tots els barris de la ciutat i de km 0, que representa tot allò que impulsem des de la Diputació de Lleida i l’IEI”. Per la seva part, Amor ha posat de relleu “el treball conjunt entre institucions, així com la potenciació del talent de la nostra ciutat”.

En aquest sentit, Rutllant va agrair “la feina que han realitzat els diferents tècnics de les dues regidories implicades en aquesta iniciativa perquè fos possible omplir els dos mesos de l’estiu de diferents activitats i expressions culturals. Afortunadament hem pogut contribuir al món cultural contractant empreses, artistes, músics de Lleida mobilitzant un pressupost d’uns 150.000€".

Del 3 de juliol al 29 d’agost en 15 escenaris diferents

Fase Cultura es desenvoluparà en espais poc convencionals distribuïts en diferents barris: camps de futbol de Gardeny, Balàfia, Magraners, Secà de Sant Pere, la plaça de la Llotja, amfiteatre dels Camps Elisis, plaça de la Sardana, Museu de l’Aigua-Campament de la Canadiense, pista de la Panera i també el solar del carrer Cavallers, 33, Torre Salses, Raimat, pàrquing de la UdL (edifici Rectorat) plaça Esteve Cuito i el parc ambiental de Serra Llarga.

Els vespres de dijous a diumenge, del juliol i de l’agost, la cultura serà al carrer, amb una programació per a tots els públics i amb empreses, companyies i artistes de Lleida: arts escèniques (circ, teatre, titelles, pallassos), arts visuals i cinema, música (clàssica, moderna, contemporània) i espectacles multidisciplinars.

Música, arts escèniques, cinema i espectacles multidisciplinars amb artistes i companyies de Lleida

S’han programat un total de 43 activitats de música clàssica i moderna de diferents estils i gèneres, 7 de les quals tenen la col•laboració de l’IEI. Hi participen 4 formacions residents a l’Auditori: un quintet de corda de l’Orquestra Julià Carbonell amb els cantants Marta Infante i Toni Marsol, la Banda Municipal de Lleida, la Bsumeta i el Col·lectiu Free’t. Formacions com Tea for trhee, Lauzeta, Food4Sooul, Gipsy Jazz Trio, Joana Cebolla o Sonsonite  formen part del cartell, així com l’arpa de Berta Puigdemasa amb la pintura de Lily Brik o amb els botellòfons de Pau Elias.

A la plaça Esteve Cuito s’han programat 7 sessions de cinema (Barcelona, nit d’estiu; La innocència; Els dies que vindran; Dios es mujer y se llama Petrunya, Retrato de una mujer en llamas, RGB i Los niños del mar), 3 més que formaven part de la programació de primavera de LaTemporada Lleida i s’han reprogramat ara: Teia, Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria i la companyia Slow Olou.

També hi haurà 8 espectacles de companyies lleidatanes de teatre familiar i per a tots els públics en diferents escenaris repartits pels barris de la ciutat.

A més, diumenge, 5 de juliol, a les 22 h, hi haurà un espectacle lumínic des de la Seu Vella que es podrà veure a tota la ciutat i que donarà el tret d’inici a l’estiu cultural de Lleida.

Lleida viurà aquest estiu la “Fase Cultura”
comentaris