09.12.2022 |

Els músics de LleidArt Ensemble porten la seva 'Nit transfigurada' a l’Auditori

En el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida, el concert tindrà lloc divendres, 22 d’octubre, a les 20 hores

violí música clàssica concert músics instrument - Foto: joel wyncott (unsplash)
El repertori que forma part d’aquesta proposta es construeix a partir de la transformació - Foto: Joel Wyncott (Unsplash)
Els músics de LleidArt Ensemble porten la seva 'Nit transfigurada' a l’Auditori

LleidArt Ensemble, l'agrupació de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys, porta la seva Nit transfigurada a l’Auditori Municipal Enric Granados el proper divendres, 22 d’octubre, a les 20 hores, en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida. A més, per a aquest dijous, 14 d’octubre, a les 19 hores, a la Biblioteca-Fonoteca de l’Auditori, s’ha organitzat una xerrada prèvia a propòsit del concert a càrrec de Carme Sedó i Dolors Ricart amb entrada lliure.

També hi haurà una xerrada prèvia a propòsit del concert a càrrec de Carme Sedó i Dolors Ricart aquest dijous, 14 d’octubre, a les 19 hores a la Biblioteca-Fonoteca de l’Auditori amb entrada lliure

El repertori que forma part d’aquesta proposta es construeix a partir de la transformació. La primera obra, Fuga de l'àngel (Bach - Piazzolla Project) és per a quartet de corda. Es tracta d’un arranjament molt especial d’Eckart Runge, Friedemann Weigle i Artemis Quartet on es mostra un univers dens i poderós en el qual es viatja de la música de J. S. Bach a la d’Astor Piazzolla. Una metamorfosi musical constant del barroc al tango.

L’altra peça que completa el programa és la Nit transfigurada d’Arnold Schönberg. Aquesta obra per a sextet de corda és considerada la primera partitura important del compositor i s’inspira en el poema homònim de Richard Dehmel, així com en el primer moment en què el compositor coneix la seva futura esposa: Mathilde von Zemlinsky. La Nit transfigurada és una obra plena de romanticisme, d’on es desprèn un amor sense condicions.

 

Fitxa

Músics: Christian Torres, violí I. Ariadna Gabarrell, violí II. Josep Bracero, viola I. Miquel Córdoba, viola II. Oriol Aymat, violoncel I. Irma Bau, violoncel II.

 

Entrades

Les entrades (11 euros la general i 9 euros la reduïda) es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles de l’Auditori, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Els músics de LleidArt Ensemble porten la seva 'Nit transfigurada' a l’Auditori
comentaris