'Llibreries Obertes', una proposta per incentivar la compra de llibres

Es tracta d'una campanya que permet comprar llibres en diferit i ajudar a mantenir aixecades les persianes de les llibreries dels Països Catalans

llibreries obertes ok

En temps de confinament, el sector del llibre ha decidit no aturar-se.

Durant els darrers dies, hem vist tot tipus d'accions per part de llibreters i llibreteres que ajuden a avivar la flama de la lectura. Per exemple, lliuraments de llibres en bicicleta, llibreters fent una crida a quedar-nos a casa, però compartint-nos les seves recomanacions amb la campanya #LlibretersACasa; o literàries virtuals, noves iniciatives per substituir la Diada de Sant Jordi que ha hagut de posposar-se.

En consonància, ahir va presentar-se, en roda de premsa virtual, la proposta 'Llibreries Obertes', una campanya engegada per la cooperativa cultural Som.

El seu objectiu és mantenir viu el sector llibreter als Països Catalans durant el confinament, amb un projecte de micromecenatge que consisteix en comprar llibres per avançat avui i recollir-los, i llegir-los, quan obrin finalment les llibreries.

A Ponent s'han unit a 'Llibreries Obertes' la Caselles, la Sabateria, El Genet Blau i l'Abacus de Lleida, l'Abacus de Golmés, la centenària Dalmases de Mollerussa, l'Espai Lector Nobel de Balaguer, la Llibreria Saladrigues de Bellpuig, Tastalletres de Cervera i Sauret de Tàrrega

Les persones interessades en participar en la campanya, han d'accedir al seu lloc web i fer la tria en un fecund i variat catàleg online de més de 500 editorials. A més a més, aquest compta amb recomanacions literàries, crítiques i activitats literàries virtuals.

Poden comprar-se més de 6500 llibres existents i demanar que siguin enviats a la seva llibreria de confiança 

Un dels punts més interessants de la campanya és que l’import de la compra del llibre estarà destinat en un 100% al llibreter, ja que en rebre cada comanda la llibreria en qüestió rebrà el 50% de l’import i quan pugui tornar a obrir, el 50% restant.

L'objectiu de 'Llibreries Obertes', que naix just un mes abans de Sant Jordi, és vendres la xifra de 30.000 llibres, aportar liquiditat als venedors de llibres i permetre crear un coixí econòmic de seguretat per les botigues de llibres.

Comentaris