L'Orfeó Lleidatà estrena Mare Terra, un clam per la lluita contra el canvi climàtic

El preu de l'espectacle és 18 euros l'entrada general, 15 euros l'entrada anticipada i 12 euros pels grups a partir de 10 persones
Espectacle 'Mare Terra' a l'Orfeó Lleidatà ©Orfeó Lleidatà
photo_camera Espectacle 'Mare Terra' a l'Orfeó Lleidatà ©Orfeó Lleidatà

Mare Terra és un espectacle del Cor de l'Orfeó Lleidatà que pretén ser un clam per la lluita pel canvi climàtic. El Cor és l'eix principal de l'espectacle, i compta també amb la participació dels Cors Infantils i Joves de l'Orfeó, actors de l'Aula Municipal de Teatre, i amb la direcció escènica de Dani Coma. És el primer espectacle de l'Orfeó Lleidatà com a Cor Resident del Teatre de la Llotja, segons el conveni de col·laboració signat avui pel Paco Cerdà, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, i Antoni Soliva, president de la Fundació Orfeó Lleidatà.

La vinculació de l'Orfeó Lleidatà amb el Teatre de la Llotja s'ha anat consolidant els darrers anys, amb produccions anuals com l'exitós 'Christmas.cat', les produccions simfòniques 'Carmina Burana' o el 'Requiem de Mozart' amb l'Orquestra Simfònica 'Julià Carbonell' de les Terres de Lleida, o la darrera producció 'Dancing Vivaldi' amb el PAR en Dansa de Terrassa i l'Orquestra Simfònica 'Victoria de los Ángeles'

Cartell de l'espectacle 'Mare Terra' ©Orfeó Lleidatà
Cartell de l'espectacle 'Mare Terra' ©Orfeó Lleidatà

L'espectacle, creat 100% a l'Orfeó, és la primera producció del nou director del Cor, Pol Pastor. És un clam a favor de la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la música coral contemporània, veurem néixer i créixer la Terra i com l'ésser humà la destrueix a poc a poc. Finalment, les noves generacions ens donaran un cop de realitat per canviar el rumb del nostre planeta.

Amb la participació de tota la família Coral de l'Orfeó, Mare Terra fusiona diverses disciplines artístiques per crear un muntatge únic, innovador, espectacular i que apropa el cant coral a la societat actual

Un dels valors de la Fundació Orfeó Lleidatà és el compromís amb el medi ambient, així com l'aposta pel gran potencial transformador de la cultura per activar i inspirar un canvi en la societat cap a un futur sostenible.

Directors

Pol Pastor, director del Cor

Director musical, musicòleg i pianista, s'ha format a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Vienna Conservatorium en el vessant de la direcció coral i orquestral. Al mateix temps, dirigeix l'Orfeó Lleidatà i és responsable de la seva escola coral, així com de l'orquestra simfònica. També és director titular de la Banda Simfònica de Terrassa, la Coral Xalesta de l'Hospitalet de Llobregat i docent al Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Ha dirigit la Banda del Conservatori Municipal de Barcelona, l'Orquestra i la Banda Simfònica del Conservatori de Terrassa i és director convidat de la Oh!rquestra de Terrassa. Ha col·laborat com a director en diversos cors catalans com Bruckner Barcelona, Plèiade de Granollers i ha estat docent de música de cambra i pianista acompanyant al Conservatori de Terrassa.

Dani Coma, director escenogràfic

Dani Coma combina la direcció escènica amb les classes d'interpretació. També ha estat director escènic del Concert de Sant Esteve del Palau de la Música els anys 2017, 2018 i 2019, així com de diferents espectacles amb el Cor Infantil i el Cor de Noies. Per altra banda, imparteix l'assignatura d'Interpretació i Escena al Conservatori del Liceu i és mestre del Conservatori de Tarragona i de l'Aula de Musical de l'EMM – Conservatori de Terrassa.

A més, és director escènic i porta la direcció d'actors del muntatge de FAMA el musical que es representa a la Sala Apolo de Barcelona i que viatja al Teatro EDP Gran Vía de Madrid

Mestre formador dels Billy's i Michaels que actualment formen part del musical Billy Elliot que es representa al Teatre Victòria de Barcelona. Director artístic de Nada es imposible d'El Mago Pop i de Nesi Brodway Edition, versió que s'està representant a Madrid a hores d'ara i que viatjarà a Broadway ben aviat. Mestre d'Interpretació a l'Escola Coco Comin. També és director habitual de la productora Viu el teatre amb diversos espectacles en gira per Espanya. Així mateix, és mestre de l'Acadèmia del Sol, escola de Teatre Musical del Teatre del Sol de Sabadell. Sense deixar d'esmentar que és creador i compositor del grup juvenil Macedònia també ha publicat un grapat de Cantates infantils amb Discmedi i Contes amb l'editorial Bellaterra Música. Actualment, és un dels artistes que formen part del programa FLIPART de la Diputació de Barcelona.

Orfeó Lleidatà

Fundat l'any 1861, amb més de 160 anys d'història, ha realitzat actuacions a Espanya, França, Itàlia, Andorra, Suïssa, Alemanya, Txèquia i Hongria. El repertori del Cor és ben divers, passant per la música religiosa, la cançó popular, els musicals, així com obres simfònic-corals en col·laboració amb orquestres d'arreu del país. L'any 2011 va participar en l'acte institucional que organitza la Generalitat de Catalunya al Parc de la Ciutadella de Barcelona i a l'homenatge que va fer el Parlament de Catalunya a Pau Casals, amb motiu del 50è aniversari de la seva actuació a les Nacions Unides.

Entre les seves darreres produccions, destaca el Cant de les Estrelles d'Enric Granados conjuntament amb l'Orfeó Català a l'Auditori de Lleida i al Palau de la Música Catalana (2011), la Gran missa en Do Menor de Mozart (2015) amb l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, el Rèquiem de Fauré (2017) amb l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, el Carmina Burana de Carl Orff en el marc del 75è aniversari de l'Institut d'Estudis Ilerdencs al Teatre de La Llotja de Lleida (2018) i el Rèquiem de Mozart en homenatge a Lluís Virgili i Farrà al Teatre de la Llotja de Lleida (2019), tots dos amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. L'any 2021 va participar en la producció 'Dancing Vivaldi', una coproducció amb el PAR en Dansa de Terrassa, l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles. També cal destacar produccions de caire més innovador com Blanc (2013), En català si us plau (2014), Songs.cat (2017), Spiritual (2021 i 2022) o l'exitós Christmas.cat que ja han vist més de 9000 espectadors arreu del territori.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement