L'Orfeó Lleidatà estrenarà a La Llotja la innovadora producció escènica 'Immortal, un cant a la vida'

És la primera coproducció amb el Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona, on hi participen uns cinquanta ballarins i un centenar de cantaires

 

 

Assaig general de les practiques escèniques 2021 del departament de dansa contemporània del Conservatori Professional de dansa de l'Institut del Teatre al Teatre Ovidi Montllor el dia 14 de maig de 2021 a Barcelona. (Foto Jordi Vidal)
photo_camera Assaig de pràctiques escèniques de dansa contemporània del Conservatori Professional de dansa de l'Institut del Teatre - Foto: Jordi Vidal

'Immortal, un cant a la vida' és el nou espectacle musical del Cor de l'Orfeó Lleidatà que s'estrenarà el 27 d'abril al Teatre de la Llotja amb un company de luxe, el Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona. Serà la primera vegada que el centre de formació de dansa de referència a Catalunya actuarà al Teatre de La Llotja en una producció que fusiona el cant coral i la dansa contemporània.

Immortal presentació
El Teatre de La Llotja ha acollit aquest dimecres la presentació de la coproducció 'Immortal' - Foto: E. Barta

'Immortal' deconstrueix un rèquiem clàssic amb obres que van des del Cant de la Sibil·la fins a Lady Gaga, passant per rèquiems tan coneguts com els de Mozart, Fauré o Lloyd Weber

Ideat originalment per Pol Pastor, director de l'Escola Coral i del Cor de l'Orfeó Lleidatà, 'Immortal' transforma l'estructura clàssica d'un rèquiem per apropar-la al gran públic.

En aquest sentit, Pastor ha subratllat que "en aquest viatge que enfronta la vida terrenal i espiritual, es transmet un missatge universal que travessa totes les èpoques històriques. Això ens permet veure que, independentment de l'estil musical, el missatge continua sent humà i universal".

Pastor ha destacat "la multidisciplinarietat present en l'escenari d''Immortal', amb la participació del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona".
La posada en escena combina d'una forma màgica el cant, la música i la dansa amb un extens repertori d'obres que abracen totes les èpoques i estils. Des de clàssics medievals com el Cant de la Sibil·la fins a la música més actual de Lady Gaga, passant per fragments d'alguns dels rèquiems més coneguts i impactants com els de Mozart, Fauré o Lloyd Weber.

"La dansa magnifica aquest efecte, on es podrà gaudir d'un espectacle atractiu per a tots els públics, amb un missatge que permet reflexionar i gaudir de la música a parts iguals, amb el resultat d'un muntatge realment impactant i molt interessant" ha afegit Pol Pastor

PRACT ESC CONTEMPORANI . Foto de Jordi Vidal
Assaig de pràctiques escèniques de dansa contemporània del Conservatori Professional de dansa de l'Institut del Teatre - Foto: Jordi Vidal

Hi haurà més de cent cinquanta persones damunt l'escenari amb uns cent cantaires i cinquanta ballarins, amb el Cor de l'Orfeó Lleidatà, la col·laboració del Cor Jove, el cos de ballarins del Conservatori Professional de Dansa, a més de l'acompanyament d'una orquestra clàssica i un combo modern. La direcció escènica és de Dani Coma, que ja es va estrenar l'any passat al Teatre de la Llotja dirigint l'espectacle 'Mare Terra' i el darrer Christmas & Hits, Emili Gutiérrez és el coordinador del projecte coreogràfic i la direcció musical anirà càrrec del director titular del Cor de l'Orfeó Lleidatà, Pol Pastor.

Emili Gutièrrez, coordinació del projecte coreogràfic

Coreògraf, ballarí i professor titulat a l'Institut del Teatre de Barcelona 1994 ( Dansa Contemporània).

Balla a companyies com: Metros, Lanónima Imperial, Avelina Argüelles, Tandem, NatsNus, Mudances, Color Dansa, Lapsus, Doctor Alonso, Sol Picó, Thomas Noone, entre d'altres. Como coreògraf funda la companyia Projecte Gallina,  on com a director artístic i coreògraf crea diverses obres com "Els cinc dits d'una ma sorda", "Sota pell", "Tanca", "Zero"....) alhora que crea espectacles per a companyies com Nats Nus o ZPA (Croàcia) entre d'altres. També ha estat guardonat amb el primer premi Ricard Moragas per "Derribos", el segon premi del VIII Certamen Coreográfico de Madrid per "Dulce Viejo", el tercer premi del X Certamen Coreográfico de Madrid per "Vientre Zurdo", o el primer premi al concurs coreogràfic de  Marburg (Alemanya) ambo "Sota Pell".

 

Dani Coma, disseny i direcció escènica

Combina la docència amb la direcció escènica. Actualment és professor d'Interpretació a l'Escola Coco Comin i també d'Interpretació i Escena tant al Conservatori del Liceu com al Conservatori de Tarragona. També és professor mestre de l'Aula de Musical de l'EMM – Conservatori de Terrassa. En l'àmbit de la direcció escènica, ha dirigit el Concert de Sant Esteve del Palau de la Música els anys 2017, 2018 i 2019, així com de diferents espectacles amb el Cor Infantil i el Cor de Noies. Ha estat el responsable de la direcció escènica i direcció d'actors del muntatge de Fama el musical que s'ha representat a la Sala Apolo de Barcelona i al Teatro EDP Gran Vía de Madrid, i també director artístic de 'Nada es imposible' d'El Mago Pop i de Nesi Brodway Edition, versió que s'ha representat a Barcelona, Madrid i New York.

Pol Pastor, idea original i direcció musical

Director, pianista i professor, va néixer l'any 1987 a Santa Coloma de Queralt. S'ha format a l'ESMUC, obtenint el Grau superior de direcció coral i orquestral, ha realitzat estudis de Postgrau al Vienna Conservatory i ha treballat amb directors com Jordi Mora, Johan Duijck,  Maximilian Čenčič o Lluís Vila. Ha dirigit diferents corals d'Igualada, Barcelona, Terrassa, Sabadell o Sant Cugat, així com la Banda del Conservatori Municipal de Barcelona. També ha exercit la docència al Conservatori Municipal de Música de Terrassa i a l'Institut del Teatre de Barcelona. Actualment, dirigeix la Banda Simfònica de Terrassa, la Coral Xalesta de l'Hospitalet, l'Agrupació Coral de Matadepera, el Cor Oh! de Santa Coloma de Queralt, i des de 2022 és el director de l'Escola Coral i del Cor de l'Orfeó Lleidatà.

Portada dossier Immortal -

 

Immortal, un cant a la vida

Dissabte 27 d'abril de 2024, 20 h - Teatre de la Llotja

Entrades: 25€ general / 22,5€ amics de la Llotja / 18€ grups / 12€ butaca jove

Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat

Comentaris