La nit de dissabte, 13 de maig

Totes les propostes per viure la Nit dels Museus 2023 a la província de Lleida

La nit de dissabte, 13 de maig, una vintena d'equipaments i museus obriran les seves portes de la Plana als Pirineus per celebrar amb més de 35 propostes diferents una festivitat única: la Nit dels Museus 2023

Presentació de l'exposició "La vida en emergència. Juan Zamora" a la Fundació Sorigué ©Fundació Sorigué
photo_camera L'exposició 'La vida en emergència. Juan Zamora' a la Fundació Sorigué - Foto: Fundació Sorigué

Aquest dissabte 13 de maig torna la Nit dels Museus amb diferents jornades de portes obertes i activitats per tot el territori. El lema d'enguany és Museus, sostenibilitat i benestar, ja que "els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats", com destaca el Consell Internacional dels Museus.

La Nit dels Museus és una iniciativa cultural d’origen alemany. La primera Lange Nacht der Museen va tenir lloc a Berlín l’any 1997.

Quan va arrencar a França el 2005, es va estendre per tota Europa

Emmarcant-se en el Dia Internacional dels Museus (que té lloc el 18 de maig), la celebració ja ha arribat a les nostres terres i cada dia compta amb més equipaments i entitats que s'hi sumen i que obren les seves portes. Enguany, a la demarcació de Lleida s'afegiran noves propostes a la festivitat com portes obertes, tallers, xerrades, visites guiades i d'altres activitats culturals. Tot seguit, en fem un repàs per comarques*:

Segrià

Pla d'Urgell

A Mollerussa oferiran dues visites nocturnes en dos museus, però ho faran la nit del dia 20, coincidint amb la seva Festa Major:

Urgell

Segarra

Noguera

Pirineus

* A les Garrigues, per ara, no hi consten activitats programades.

comentaris