Olicastelló, l'empresa lleidatana més guardonada de Catalunya en l'àmbit nacional i internacional

Un merescut reconeixement a un dels millors olis del món

 

Young man touching machine in a factory and talking with her partner
photo_camera Olicastelló, uns olis de gran qualitat que reflecteixen el tarannà d'una zona i la seva gent

Aquest 2020, l'empresa de Castelló de Farfanya (La Noguera) ha aconseguit 91 punts a la llista dels millors olis del món, convertint-se en la màxima puntuació de tot Catalunya. Lleida Botelles Ima

Olicastelló es dedica a l'elaboració i producció d'oli d'oliva verge extra i, actualment, també elabora la seva línia de xocolates. L'empresa lleidatana treballa amb la il·lusió i idea d'elaborar olis de gran qualitat i personalitat pròpia que siguin fidel reflex d'una zona, un lloc i una qualitat "Premium", perquè els seus clients puguin gaudir de sabors molt diferents i únics. 

Young farmer man with white coat examining an olive production

Olicastelló és patrocinador Oficial del club de futbol Lleida Esportiu, i comercialitza la botella de l’equip amb l’eslògan “Som i Serem”, que es pot trobar a la seva botiga i en supermercat de confiança 

L'any passat, la família d'Olicastelló va tirar endavant el Projecte Elaïona amb la plantació de 57.000 olivers a Balaguer en terres que anteriorment eren de secà. Una important inversió que ha permès el reg del nou canal. 

El microclima que es crea al bressol del riu Farfanya i l'orientació de les seves finques configuren un ambient privilegiat per les oliveres centenàries i joves, que proporcionen, de la mà de la família, olis de gran qualitat i personalitat

Olicastelló conrea uns 100.000 olivers amb les seves varietats d'oli. A partir de les collites, elaboren un exquisit suc d'oliva reconegut arreu.

Proximitat, diferenciació, innovació i internacionalització són els quatre pilars, segons el seu propietari, en Gabriel Alsina, que sustenten el seu projecte; ara, també el dels seus fills.

"L'objectiu d'Olicastelló és donar-se a conèixer, convertir-se en un oli referent", afirma Alsina, que veu aquest projecte com una obra iniciada l'any 1947 i que transcorre entre generacions per donar a conèixer el fruit del treball conjunt, traduït en uns olis que reflecteixen el tarannà d'una zona i la seva gent. 

Two women with white coat working in a factory

TR La revista de www.territoris.cat

comentaris