02.12.2021 |
Territoris.cat

PUBLIREPORTATGE

Os de Balaguer reuneix el millor de la gastronomia i l'artesania de la Noguera Alta

La Fira de les Aspres–Fira de la Suca d'Os de Balaguer
La Fira de les Aspres–Fira de la Suca d'Os de Balaguer
Os de Balaguer reuneix el millor de la gastronomia i l'artesania de la Noguera Alta

Os de Balaguer reunirà un cop més a artesans i productors de la comarca, enguany amb el valor afegit d'haver superat la primera dècada de la Fira de les Aspres – Fira de la Suca, una convocatòria gastronòmica, turística i cultural, que impulsa l'associació d'empresaris i comerciants de la Noguera Alta, una entitat que porta el nom amb el qual van batejar la mostra.

El certamen, que tindrà lloc el dissabte 7 de desembre, reunirà a productors i artesans que oferiran mel, torrons, oli o embotits, articles elaborats en la comarca, i que el públic visitant podrà tastar i adquirir en origen. El programa es completarà amb una mostra d'oficis antics, i la participació dels Grallers d’Os de Balaguer, i per la quitxalla jocs i passejades amb poni

La Fira de les Aspres–Fira de la Suca d'Os de BalaguerEl vessant cultural l'aportarà l'exposició de l'artista de les Borges Blanques, Sara Boldú Els artistes van en tractor, un recull d'impressionants fotografies i vídeos dels conreus i tasques agrícoles, a la vista d'un dron. La mostra es podrà visitar a l’ermita de Sant Antoni d’Os de Balaguer

La jornada, que es prolongarà fins a les dues de la tarda,  s'inaugurarà amb un esmorzar popular i gratuït per a tots els assistents que consistirà en pa torrat, oli i mel, origen del mot La Suca, tal com marca la tradició.

La Fira de les Aspres–Fira de la Suca d'Os de BalaguerEl programa de l’Associació de Comerciants i Empresaris Les Aspres del Montsec inclou una atractiva proposta cultural i gastronòmica que sota el format de gimcana, animarà al públic a recórrer els racons més representatius del patrimoni local, en els que trobaran premis convertibles en articles de les parades de la mostra.

 

Deu anys impulsant el territori

Cartell de La Fira de les Aspres–Fira de la Suca d'Os de BalaguerL'Associació d'Empresaris i Comerciants Les Aspres del Montsec, va néixer a Os de Balaguer, reunint a empresaris i comerciants de la Noguera Alta. La voluntat dels impulsors no era altra que la de participar en el desenvolupament equilibrat i sostenible, la promoció del territori en els eixos humà, social, cultural i econòmic, respectant la història i les tradicions, sense renunciar a la utilització de les noves tecnologies, per tal d'aconseguir una dinàmica d'activitats i iniciatives que signifiquin un moviment constant de visitants.

Per aconseguir els seus objectius, l'entitat treballa en l'organització d'accions, esdeveniments i activitats de promoció i divulgació dels municipis, de les empreses i comerços de la Noguera Alta.

 

Os de Balaguer reuneix el millor de la gastronomia i l'artesania de la Noguera Alta
comentaris