Pagès editors acosta als lectors la crònica dels dies que els carrers van dir prou 'Del procés a la revolta'

El sociòleg Eduard Ballesté, el periodista Albert Mercadé i el fotògraf Pau Venteo van traslladar les seves mirades personals, sobre les mobilitzacions que va originar la sentència del procés, a una publicació que van titular Del Procès a la revolta. Crònica en primera persona dels dies que els carrers van dir prou
Fotografia de Pau Venteo que forma part del llibre Del procés a la revolta.  (Pagès Editors)
photo_camera Fotografia de Pau Venteo que forma part del llibre 'Del procés a la revolta (Pagès Editors)

El sociòleg Eduard Ballesté, el periodista Albert Mercadé i el fotògraf Pau Venteo van traslladar les seves mirades personals, sobre les mobilitzacions que va originar la sentència del procés, a una publicació que van titular Del Procès a la revolta. Crònica en primera persona dels dies que els carrers van dir prou, un volum que ha presentar Pagès editors aquest dijous. L'Editorial lleidatana havia preparat amb entusiasme l'obra per la diada de Sant Jordi, però malauradament la pandèmia de coronavirus ho va impedir, i després de tres mesos arriba a les llibreries.

Presentació a la Carpa del Racó del Llibre de l'obea El Procés de la RevoltaEl treball Del procés a la revolta també recull la veu dels joves que van ser al capdavant dels fets de plaça Urquinaona i d'aquells que, com la Xènia i el Martí, van ser empresonats per participar en les protestes. El llibre inclou prop de 200 imatges que recullen l'ambient viscut als carrers de Barcelona en resposta a la sentència i capturades per la càmera de Pau Venteo. El volum també publica la veu d'alguns dels joves que van ser al capdavant de les protestes de plaça Urquinaona i d'aquells que, com dos dels testimonis recollits, la Xènia i el Martí, van ser fins i tot empresonats per participar en les protestes.

Fotografia de Pau Venteo que forma part del llibre 'Del procés a la revolta (Pagès Editors)Al llibre, els dos joves expliquen com van viure la detenció, els dies que van passar a la presó i com va ser la tornada a la realitat: Havíem d'intentar mantenir la calma, perquè la nostra situació ens era del tot desconeguda. Cap de les tres sabia quan marxaria i, allà dins, aquesta incertesa era difícil d'assumir. Les preses intentaven calmar-nos i ens asseguraven que aviat tornaríem a casa", explica la Xènia.

Ballesté destaca que ha recollit la part emocional a través de quatre testimonis que busquen explicar des de quatre punts de vista la complexitat de la gent que va participar a les protestes. El sociòleg indica que volien centrar-se en quatre casos concrets. La publicació, que va sortir a la venda dimarts, va quedar retinguda el passat mes de març al magatzem de l'editorial a causa de la crisi sanitària.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement