21 de maig

Visita guiada al Museu Local Josep Jané i Periu i al Centre d'interpretació de la Pedra Seca

La col·lecció etnològica Josep Jané i Periu i el Centre d'interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses ofereixen una visita guiada i gratuïta en commemoració del Dia Internacional dels Museus que se celebra aquest dissabte 21 de maig arreu del territori

Un aljub construït amb pedra seca ©Centre d'Interpretació de la Pedra Seca.
photo_camera Un aljub construït amb pedra seca ©Centre d'Interpretació de la Pedra Seca.

La visita guiada començarà a les 11.30 hores i oferirà un ampli recorregut per aquests espais culturals i de patrimoni històric de Torrebesses.

El Museu Local Josep Jané i Periu mostra una instal·lació complementada amb objectes de la llar, de la pagesia i la menestralia local, a més de col·leccions de ceràmica, imatgeria i documents i troballes prehistòriques

També, en aquest dia tan especial podreu visitar "L'empremta de la natura", una exposició temporal instal·lada al CIPS i a càrrec de Carla de Ruiter, juntament amb el Centre Ocupacional La Torxa de Lleida. L'obra mostra unes peces que experimenten la fibra natural a través de la tècnica d'estampació botànica.

Centre Ocupacional La Torxa

Aquest centre té per objecte facilitar als seus destinataris, per mitjà una atenció diürna de tipus rehabilitador integral, la teràpia ocupacional a fi que puguin assolir dins les possibilitats de cada un la màxima integració social. Els seus usuaris són persones amb discapacitat psíquica que estan en edat laboral i han finalitzat el corresponent període formatiu, el seu gran de disminució és igual o superior al 65% segons la valoració feta per l'Equip de Valoració i Orientació de l'ICASS i a més ha de concórrer el fet que no tinguin capacitat de treball suficient per cobrir el cost d'una plaça en el Centre Especial de Treball.

Exposició "L'empremta de la natura" de Carla de Ruiter i el Centre Ocupacional La Torxa ©CIPS Torrebesses
Exposició "L'empremta de la natura" de Carla de Ruiter i el Centre Ocupacional La Torxa ©CIPS Torrebesses

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement