El Premi de Poesia Maria Mercè Marçal estrenarà un nou format

El president de l'ens, Carles Palau i Boté, ha anunciat que Torregrossa acollirà el primer dels actes de proclamació itinerant

El president del Foto: E. Barta
photo_camera El president del Consell Comarcal Carles Palau i Boté i la consellera comarcal i regidora de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell, Shauna Bawn, durant la presentació del 26è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal - Foto: E. Barta

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha decidit donar un nou format de l'acte de lliurament del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, que tindrà lloc l'1 de març. L'objectiu principal és obrir-lo a tots els municipis de la comarca, amb la finalitat de reforçar la presència de l'obra i la figura de la poeta d'Ivars d'Urgell en el seu públic potencial, també a escala nacional, vinculat a la cultura i la literatura catalanes.

El president de l'ens, Carles Palau i Boté, ha anunciat que Torregrossa acollirà el primer dels actes de proclamació itinerant, "municipi que té dedicada la biblioteca a l'escriptora i bianualment se celebrarà al poble on va viure la Marçal, a Ivars d'Urgell".

La presentació de l'obra guanyadora del 26è Premi de Poesia tindrà lloc al Palau de Margalef en una vetllada de vespre plena de sorpreses, "on farem present  la poeta, llegint-la, cantant-la... per tal de seduir la gent d'arreu dels Països Catalans", i compartint protagonisme amb l'obra guanyadora, tal com ha explicat la consellera comarcal i regidora de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell, Shauna Bawn

Enguany s'han rebut 39 treballs, 3 més que l'edició anterior, i  s'ha comptat "amb la participació de diversos accents dels Països Catalans fet que és de destacar amb la situació actual que en diferents indrets està patint el català", ha afegit el president del Consell en referència als originals a concurs procedents de València, la Franja, Manacor, etc. L'obra guanyadora serà editada com cada any pel segell Pagès Editors dins la col·lecció "La Suda". 

La vetllada de l'1 de març, amb un aforament màxim de 300 persones, estarà especialment adreçada al món cultural i literari, amb la col·laboració de diverses institucions que han contribuït a l'organització del nou format.

En l'àmbit de la Cultura, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell comunicarà més endavant el nou enfocament que vol donar a la participació dels escolars en la lectura de poesia.

Comentaris