27.06.2022 |
Territoris.cat

Regals de proximitat

FOTO DESTACADA
Regals de proximitat

En aquestes festes nadalenques, i tot just a una setmana de la nit de Reis, segur que encara et queda per viure moments especials, en els que algú agafarà un paquet de paper vistós entre les mans, en traurà l’embolcall i, mentre t’anirà mirant de reüll amb un somriure sota el nas, durant aquell instant etern, tu no viuràs. “Li agradarà?”

Si encara no teniu tots els regals a punt, sou uns afortunats, perquè aquí us deixem una llista única de recomanacions amb productes de tota mena: una selecció infal·lible de regals molt especials, creatius i únics al món sencer. I amb tota la gràcia d’aquest segell i caràcter de les terres de l’oest. (I tant, que li agradarà!)

La Bossa de Lleida

Ah… Lleida. Es porta al cor i ara també en bosses de cotó. La Bossa de Lleida, amb el seu disseny minimalista i representatiu, t’acompanyarà allà on vagis per no deixar lloc a dubte: sí, Mostassa-min-DIGITALsom de Lleida i sentim un amor incondicional cap a ella i tot el que representa. I a damunt, és solidària amb la Fundació Esclerosi múltiple. Com no podria ser de cap altra manera.

Blanc-min-DIGITALAdquireix-la a l'oficina de Turisme de Lleida del Carrer Major, o bé a la botiga d'aliments locals Ara Proximitat.

Materia Rica

A la riba del Tàmesi va néixer Materia Rica, una marca de joies que es basa en el handcraft, la sostenibilitat i un propòsit únic: viure l’art en totes les seves formes. Identificar-s’hi, vestir-lo, expressar-lo, lluir-lo, cridar-lo als quatre vents a través de les seves peces i col·leccions atrevides i inimitables.

AMANTS DEL MAR-DIGITALLa naturalesa i les formes i colors de la flora, el mar i les seves aventures salades i les fascinants geometries de l’Art Deco ja poden vestir-se en forma de vistoses i elegants arracades i collars. 

Seaside_Set_1024x1024-DIGITALRendeix-te als seus encants a shop.materiarica.com

 

Les cabretes del Serrat gros, d’Edicions Salòria

Les cabretes del Serrat Gros-DIGITALNadal és època d’estar en família, reunir-se, explicar històries a la vora del foc (o l’estufa) i somiar. També és un bon moment per regalar cultura. El conte de Les cabretes del Serrat Gros, d’Edicions Salòria, escrit per Pepita Clop i il·lustrat per Carolina Botella, ens aproparà a la cultura del Pirineu a través d’unes cabretes entremaliades de la Vall de la Vansa que viuran aventures de tota mena i ens faran reflexionar, a petits i grans, sobre el treball en equip i la companyonia. 

Troba'l a edicionssaloria.com

RuscCus

RUSCCUS-DIGITALAnys 20. Quarta onada feminista. Ecologisme. És l’hora de ser naturals, i hi tenim tot el dret. També (i sobretot) a menstruar lliurement i de forma còmoda. Les compreses reutilitzables de RuscCus s’allunyen molt de les que coneixem: són naturals, còmodes, no generen residus i, a més, tenen uns dissenys G-E-N-I-A-L-S!

Una opció brillant per la germana, l’amiga, la cosina o per vosaltres mateixes.

Compra aquest i més productes a rusccus.com

 

Limonetti i L’Elixir

És temps de grans àpats, i toca trencar-se les banyes trobant punts d’originalitat. El licor Limonetti, natural i ecològic, d’Elixirs de Ponent, és ideal per celebrar, per acompanyar amanides de fruites o per prendre amb gel en les llargues sobretaules, ja que té notables qualitats digestives. La casa també ha elaborat L’Elixir, una beguda procedent de la camamilla de Linyola tan Licor Camamilla-DIGITALLicor Limonetti-DIGITALmàgica com el seu nom, amb unes característiques úniques i unes propietats que ja eren apreciades pels egipcis i els grecs. 

Els trobaràs a elixirsdeponent.com

Cosmètica Mandràgora

La bellesa, per ser-ho, hauria de tenir ànima, ser respectuosa i natural. És amb aquesta concepció orgànica i artesanal que Mandràgora ha creat un seguit de productes de cosmètica lliures de tòxics i elaborats dels extractes del bosc que respecten les persones, els animals i la natura. Per començar els dies amb bon peu, serenitat i ganes de canviar el món. Mandràgora és llum per a l’entorn i també per a la teva pell. Mandragora-Cosmetica-productes-157-DIGITAL

Aconsegueix-los a mandragoracosmetica.com

ECOLÒRGIC

Amb l’estima per l’Horta de Lleida i la fascinació per totes les delícies que hi creixen, la tercera generació de la família Garreta ha creat un beure únic: ECOLÒRGIC, el primer suc de paraguaià. PRESSEC FOTO DIGITAL

FOTO ECOLORGIC DIGITALAquest suc sorgeix de les flors que, en les mans delicades d’aquests innovadors, es converteixen en fruits sans i saborosos que es cullen al moment just per transformar-se en aquesta beguda amb el dolç i autèntic sabor de l’Horta de Lleida, i del color del sol ponent. 

Descobreix-los a ecolorgic.com

Caramels Boira 

Hi ha res més romàntic i dolç que la boira levitant damunt els camps gebrats?

boira_fotos_pequeñas_sin_firma-123-DIGITALBoira Experience i la factoria centenària de dolços Vda. Pifarré i Cia. han creat uns caramels que són com un paisatge, com ser a casa, amb els aromes de les plantes del territori, amb estèvia, sense sucre ni al·lèrgens. Ideals pel tió i per acompanyar totes les postres dels àpats del Nadal. 

Troba’ls a boiraexperience.cat

 

 Aromes Can Rosselló

Amb la màxima d’oferir productes de qualitat, ecològics, de proximitat i socialment responsables, aquesta generació d’emprenedors de l’Horta de Lleida es dedica al cultiu ecològic de lavanda, pioner a Lleida, per oferir uns productes per al benestar molt especials.

ROSSELLÓ PRODUCTES DIGITALAromes Can Rosselló té cura de més de 22.000 plantes que donen fruit a uns 180 litres d’oli essencial, que destil·len de manera natural a través de la tècnica del vapor per transformar-los en productes d’aroma natural com olis i, fins i tot, cervesa de lavanda. Tothom et voldrà tenir d’amic invisible. ROSSELLO FOTO DIGITAL

Pots aconseguir-los a aromescanrossello.com

 

Cuquines

Allò que vestim i amb què juguem de petits ens queda en la memòria per tota la vida. Cuquines és una marca d’articles tèxtils que capta la delicadesa dels nadons i infants en els seus primers anys de vida. FOTO DIGITAL CUQUINESComplements tèxtils per a bebès, per a l’escola, i fins i tot joguines tèxtils amb valor pedagògic i articles reutilitzables que segueixen una línia eco, és el que podeu trobar en aquesta botiga tan dolça i que segur que els vostres fills, nebots, fillols o nets no oblidaran mai quan creixin.  

Troba el que estàs buscant a cuquines.es

Lo diccionari lleidatà i A cop d’humor (o no), d’Editorial Fonoll

Que venen los Reixos! Saps què és sisquere? Si sents que l’Antònia li diu al Nasi Vés-te traient los quets, que alego catxarem!, sabries què li proposa? Després de l’èxit de Lo nou diccionari lleidatà-català i Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere!, Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta segueixen a la seva, que no és altra que recuperar i divulgar l’ús de la parla pròpia de les terres de Ponent. Amb l’editorial Fonoll de Juneda publiquen Lo diccionari lleidatà, un tercer llibre en què amplien la seva obra debut, Lo nou diccionari lleidatà-català, i afegeixen 400 paraules noves per fer créixer el recull més extens del vocabulari de la plana ponentina. FOTO DIGITAL DICCIONARI LLEIDATA

Aquesta editorial independent presenta una altra proposta divertida (o no) que tracta qüestions actuals de forma enginyosa, atrevida, i en un to que només una persona a la capa de la Terra és capaç d’utilitzar: el ninotaire Armengol Tolsà Badia, popularment conegut com a Ermengol.

COBERTA ERMENGOL DIGITALA cop d’humor (o no) no és un llibre només per fer riure, sinó per fer pensar i connectar amb aquest món nostre tan complicat a través de l’humor gràfic. El seu recull de vinyetes iròniques serveix també per recordar i reflexionar, i ja ha fet parlar a desenes de periodistes, polítics, escriptors i periodistes que han acompanyat el llibre amb la seva veu crítica. I és que, de fet, diuen que el riure és l’expressió natural davant allò que ens costa de processar, de l’absurditat. Deu ser veritat?

Compra’ls i devora’ls (o regala’ls) editorialfonoll.cat

Art Cru d’Alemany

De la creativitat necessària per sobreviure en la terra aspra del Montsec i del profund arrelament als orígens en van sorgir les delícies de Torrons i Mel Alemany. Alemany ha preparat una edició limitada per aquest 2019 on les abelles han estat la font d’inspiració: la col·lecció Art Cru, unes caixes de fusta il·lustrades amb la temàtica d’aquestes criatures tan especials per artistes amb discapacitat de les entitats lleidatanes del Tercer Sector. Art, cultura, humanitat… I un plaer pel paladar. Artcru-Caixes-tancades-DIGITAL

Artcru-Caixa-oberta-DIGITALConeix la col·lecció a alemany.com

Regals de proximitat
comentaris