28.10.2021 |

La Plaça dels Comediants ressona amb un esperat: 40 vegades Tàrrega!

L'ocupació dels espectacles fins a ahir, dijous 9 de setembre, a la nit se situa en el 80,7%
Pastís del 40è aniversari de FiraTàrrega. Fotografia: Núria García.
Pastís del 40è aniversari de FiraTàrrega. Fotografia: Núria García.
La Plaça dels Comediants ressona amb un esperat: 40 vegades Tàrrega!

Un pastís d'aniversari amb 40 espelmes va presidir l'acte institucional que va tenir lloc ahir dijous 9 de setembre a la plaça dels Comediants de Tàrrega.

Natàlia Lloreta, directora executiva de FiraTàrrega i Anna Giribet, directora artística, van conduir l'acte a partir de les vivències que elles mateixes han viscut durant la història de la Fira.

Les dues amfitriones van proposar al centenar d'assistents a la plaça targarina un breu recorregut cronològic social i emocional per la Fira

Les van acompanyar personalitats rellevants que han tingut un vincle amb el certamen des dels seus orígens com Josep Minguell, artista polifacètic i membre impulsor de la primera edició de la Fira; Pau Llacuna, director i gerent de la Fira durant 19 anys; Ester Bartomeu, vicepresidenta de la AADPC (Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya); Justo Barranco, cap de Cultura de La Vanguardia o Àngela Boig de La Veronal.

Al llarg dels anys han passat per Tàrrega companyies tan mítiques com Comediants, la Fura dels Baus, Vol Ras, Sèmola Teatre, La Cubana, Dagoll Dagom, Tricicle, Els Joglars, Teatre de Guerrilla, Rocamora, T de Teatre, Carles Santos, Pep Bou, Albert Vidal, Christa Leem, Marcel·lí Antúnez, Gelabert Azzopardi, Mudances, Mal Pelo, Sol Picó o Tortell Poltrona

Minuts abans Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va fer la inauguració institucional de l'espai professional de La Llotja juntament amb Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega i Miquel Curanta, director de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), entre d'altres personalitats.

Entre les propostes artístiques que van tenir lloc la primera jornada de FiraTàrrega 2021 hi destaquen [The Frame] dels Eléctrico 28; Desdèmona, d'Alba Sarraute & Les Ofèlies; Quijotes y Sanchos de la companyia [los números imaginarios] o Alter, de Kamchàtka

La segona jornada l'obren avui, 10 de setembre, les dues creacions que es podran veure a Ciutat Piscina, l'espai dedicat al públic infantil i familiar, amb les titelles d'Animalia, INC. de Sàndal Produccions i Kujira, la balena blava del Centre de Titelles de Lleida.

La companyia irlandesa Laura Murphy Dance portarà a Ciutat Trepat Abacus i la seva percussió a ritme de galledes. El francès Pierre Sauvageot farà el primer passi del seu esperat Water Music, una estrena internacional en la qual els espectadors s'hauran de posar el banyador i experimentar un concert dins d'una piscina.

Entre d'altres propostes destaquen les valencianes de la Cia. Maduixa amb la seva dansa sobre xanques i presentant la peça Migrare; la Cia. Moveo, amb la peça Echoes que barreja teatre, dansa i acrobàcia; els targarins Emília Gargot amb la peça Container que tracta sobre l'odi a les xarxes socials i que han evolucionat dins el programa Suport a la Creació amb una sèrie d'assajos oberts amb la participació de 400 alumnes de l'ESO; els balears Hermanas Picohueso amb P-Acte Idiota; el clown de La Industrial Teatrera amb Herència, una peça sobre el món que lleguem a les properes generacions; i Los Galindos amb Mort de riure, una peça amb tres pallassos que afronten una situació inaudita.

La Plaça dels Comediants ressona amb un esperat: 40 vegades Tàrrega!
comentaris