Fanbooks aposta per aquesta novel·la fantàstica escrita en català

Roger Tarrés publica la novel·la fantàstica 'Fills d'Èodhum. L'amenaça verda'

És el primer llibre del jove arbucienc establert a Lleida, i es tracta d'una trilogia ambientada en un món medieval protagonitzat per una jove guerrera d'ulls blaus

 

Roger Tarrés, al claustre de la Universitat de Lleida, amb el seu primer llibre 'Fills d'Èodhum. L'amenaça verda'

Data de publicació: dimecres 07 de desembre del 2022, 06:00

Localització: Lleida

Autor: Laura Cortés
photo_camera Roger Tarrés, al claustre de la Universitat de Lleida, amb el seu primer llibre 'Fills d'Èodhum. L'amenaça verda' - Foto: Laura Cortés

Fanbooks acaba de publicar Fills d'Èodhum. L'amenaça verda, una novel·la fantàstica escrita en català per Roger Tarrés (Arbúcies, 1993). És el primer llibre d'una trilogia ambientada en un món medieval, protagonitzat per una jove guerrera d'ulls blaus, i és també el primer llibre de l'autor. Començar amb una trilogia és "agosarat", reconeix Tarrés, però "la història s'ho mereixia". "Sempre m'ha agradat el món medieval i des de petit he llegit molts llibres de fantasia, des de Harry Potter fins a Eragon, i m'hauria agradat trobar algun d'aquests llibres escrit originàriament en català", explica. Ara ell ho ha fet, gràcies a la seva història i a l'aposta de Fanbooks per la literatura juvenil fantàstica en català.

Roger Tarrés va estudiar física i treballa en una consultoria de mercats financers. Reconeix, però, que fins a l'últim moment va estar dubtant si estudiar física o història i que amb aquest llibre ha equilibrat una mica la balança.

'Fills d'Èodhum' és fruit, per una banda, de la passió de l'autor per la història i la natura

"Jo ara mateix estic vivint a Lleida però m'he passat tota la meva infància a Arbúcies, al Montseny. Cada any anàvem al castell de Montsoriu i fèiem visites per tot el parc natural i per tant he begut molt de temes medievals i de natura i des de petit he llegit molta fantasia. Em va sortir natural escriure una història així", assegura l'emergent escriptor.

'Fills d'Èodhum. L'amenaça verda', el primer llibre de Roger Tarrés

Data de publicació: dimecres 07 de desembre del 2022, 06:00

Localització: Lleida

Autor: Laura Cortés
Fills d'Èodhum. L'amenaça verda, el primer llibre de Roger Tarrés - Foto: Laura Cortés

També és fruit una mica de la casualitat. I és que la història neix a l'escola d'escriptura de l'Ateneu de Barcelona. A partir d'un exercici amb els companys, en què una dona havia de ser la protagonista, Tarrés es va inventar que una noia estava en una muntanya i que protegia els seus veïns amb el seu arc. "En al següent exercici vaig decidir continuar amb aquesta història perquè als companys els havia agradat i ja no vaig poder deixar de pensar en ella. Vaig crear un mapa, em vaig inventar més personatges i va anar creixent fins al punt que em vaig adonar que si volia acabar la història d'una manera rodona, amb un llibre no n'hi havia prou", explica l'autor.

Una trilogia, explica Tarrés, que té "molta màgia" perquè li anava molt bé per poder explicar la història, diu, i recorre al color dels ulls dels personatges, un tret que els defineix, els aporta algun poder, i que "facilita al lector seguir la història".

A partir d'aquí, l'autor crea un món a escala continental amb diferents societats amb els seus propis mecanismes, inventat però amb analogies al món real. "Trysk està inspirat en la gent de Findlàndia i Noruega mentre que Niburesh està inspirat en Mesopotàmia. Però no tots els noms estan inspirats directament en un lloc, perquè es tracta d'un món de fantasia", recorda. També fa una clicada d'ull a Lleida. "He afegit un zona al mapa que està coberta de boira, que no estava al cronograma inicial però que quadrava amb la història i que li aporta una mica més de vida i de distintiu", explica.

El curs a l'escola d'escriptura el va fer al 2019 i al 2020 va començar a escriure la trilogia. El primer, L'amenaça verda s'ha publicat aquesta tardor i la idea és publicar el segon la primavera del 2023 i el tercer la tardor del 2023. Tarrés ja té el segon escrit, que està en procés de revisió, i està acabant el tercer. "No vull que el lector hagi d'esperar anys per saber com acaba la història", indica.

comentaris