16.10.2021 |
Territoris.cat

Instal·len cartells informatius del Geoparc Mundial de la Unesco Orígens

El Geoparc Mundial de la Unesco, el segon de Catalunya, inclou tota la comarca del Pallars Jussà; els municipis de Camarasa, Àger i Vilanova de Meià; el Baix Pallars del Sobirà i Coll de Nargó
foto.1
Els cartells per informen al visitant que es troba en un territori Geoparc Mundial Unesco.
Instal·len cartells informatius del Geoparc Mundial de la Unesco Orígens

Amb aquesta acció, s’aconsegueix augmentar la visibilitat de la geodiversitat  per mantenir i revalidar el segell Geoparc, una marca que es  reconeix mundialment tant pel que respecta al  patrimoni paleontològic i geològic com pel patrimoni natural, històric i cultural d'aquest territori.

L’actuació denominada "Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà" té un pressupost de 86.450 €, cofinançats al 50% per fons FEDER; per la Diputació de Lleida i l’associació Geoparc Conca de Tremp - Montsec.

S’implantaran una quarantena de senyals de naturalesa diversa a la comarca per informar al visitant que es troba en un territori Geoparc Mundial Unesco.

El president del Consell, Josep Maria Mullol, ha comentat que “les cartelleres de benvinguda a la ciutat són un reclam per identificar que ens trobem en territori  geoparc, el segon de Catalunya, que amb un total de 2000 km2 inclou tota la comarca del Pallars Jussà; els municipis de Camarasa, Àger i Vilanova de Meià (de la Noguera); el Baix Pallars del Sobirà i Coll de Nargó de l'Alt Urgell”. 

Des del Consell i l'associació Geoparc s’han redactat conjuntament les propostes tècniques i s'està realitzant el seguiment de l’actuació, iniciada el passat novembre. Els ajuntaments també participen en el finançament atès que formen part de l’associació Geoparc, i en el cas d’aquestes noves cartelleres a les entrades de Tremp, l’Ajuntament d’aquest municipi ha participat en el disseny.

Aquest contracte, a més,  inclou la realització d'un mapa turístic del Geoparc així  com d'una guia divulgativa i la millora de la pàgina web d’aquesta entitat.

Instal·len cartells informatius del Geoparc Mundial de la Unesco Orígens
comentaris