09.12.2022 |
Territoris.cat

El Musiquem Lleida! 2021 programa onze concerts en cinc espais de la ciutat

El festival, que tindrà lloc de l'1 al 3 d'octubre, aposta per recuperar la "normalitat"
Vista general de la ciutat de Lleida des de la Seu Vella. Imatge del 24 de juliol de 2020 - laura cortés
Vista general de la ciutat de Lleida des de la Seu Vella - Foto: Laura cortés
El Musiquem Lleida! 2021 programa onze concerts en cinc espais de la ciutat

La 16a edició del festival internacional Musiquem Lleida! aposta per recuperar pràcticament la "normalitat" estroncada l'any passat per la pandèmia. El certamen ha programat entre l'1 i el 3 d'octubre onze concerts en cinc escenaris diferents de la capital del Segrià. En concret, hi participaran una desena de formacions, que actuaran una única vegada i sense coincidir amb les interpretacions d'altres artistes. La majoria d'aquestes procedeixen de Catalunya, tot i que també n'hi haurà d'Alemanya, Holanda i Noruega. Així mateix, es recuperarà el concert de cloenda suspès de l'edició del 2020 a càrrec de la formació LleidArt Ensemble, acompanyada de la Coral Shalom i l'UniCorn-Cor de la Universitat de Lleida.

El Musiquem Lleida! ha eliminat en aquesta edició les actuacions amb entrada lliure des del carrer, com les celebrades l'any passat a la plaça de la Paeria, la plaça Ricard Viñes i l'Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb l'objectiu de buscar espais segurs i on l'aforament pugui estar regulat per seguir les mesures derivades de la pandèmia.

Pla obert de la presentació de la 16a edició del festival 'Musiquem Lleida!', amb el regidor de Festes de la Paeria, Ignasi Amor; la directora del festival, Carme Valls, i el músic Bernat Giribet, el 23 de setembre del 2021. (Horitzontal) La presentació de la 16a edició del festival 'Musiquem Lleida!', amb el regidor de Festes de la Paeria, Ignasi Amor; la directora del festival, Carme Valls, i el músic Bernat Giribet - Foto: cedida per 'Musiquem Lleida'

Tot el programa complet

El festival, organitzat per la Coral Shalom amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, recuperarà enguany el concert de cloenda, que se celebrarà en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, el diumenge 3 d'octubre a les 19 hores a l'Auditori Enric Granados, sota el títol de Música Nocturna. El concert l'interpretarà la formació LleidArt Ensemble, acompanyada de la Coral Shalom i l'UniCorn-Cor de la UdL, dirigits per Robert Faltus. L'actuació es repetirà els dies 17 i 23 d'octubre a Guissona (Segarra) i Juncosa (Garrigues), respectivament.

El conjunt de música instrumental amb i sense electrònica radicat a Barcelona i Flix, Morphosis Ensemble, serà l'encarregat d'obrir l'edició del 2021 el divendres 1 d'octubre a les 18 hores al convent de Santa Clara. A les 19.30 hores al Museu de Lleida, serà el torn per a New Tango Project (Guido Di Blasi) i la fusió de tango i jazz i una mica de rock. La Seu Vella acollirà a les 21 hores el Quintet Indora, formació 'a cappella' dedicada a la interpretació de la música antiga.

La jornada de dissabte arrencarà a les 11.30 hores al convent de Santa Clara amb Carol Duran & Lluís Gómez FlamencoGrass 4tet. A les 12.30 hores, el pianista, violoncel·lista i compositor norueg Håvard Enstad portarà les seves composicions i improvisacions al claustre de la Pensativa del Rectorat de la Universitat de Lleida. El mateix espai acollirà a les 18 hores l'actuació de Liriche del Novecento, amb la soprano Elena Mateo acompanyada pel pianista Guillem Martí. A les 19 hores al Museu de lleida arribarà el torn del violinista turc-alemany Önder Baloglu. Tancaran els concerts de dissabte el duet format per la soprano Violeta Alarcón i el pianista Eric Varas, a les 20.30 hores a la Seu Vella.

Dalek Dúo, el duet integrat pels joves músics canaris David Duque i Luis Alejandro García, actuarà en el marc del Musquem Lleida el diumenge 3 d'octubre a les 11.30 hores al Museu de Lleida. Posteriorment, a les 12.30 hores al claustre de la pensativa de la UdL, el festival acollirà l'actuació de Dihonon Duo, duet de viola i acordió format pel violista grec Michail Iskas i Iñigo Mikeleiz Berrade. Finalment, la cloenda Musiquem Lleida! 2021, amb la LleidArt Ensemble, acompanyada de la Coral Shalom i l'UniCorn-Cor de la UdL, tindrà lloc a les 19 hores a l'Auditori Enric Granados.

El Musiquem Lleida! 2021 programa onze concerts en cinc espais de la ciutat
comentaris