27.09.2021 |
Territoris.cat

Tota la col·lecció de gravats d'Antoni Gelonch, dipositada al Museu de Lleida

La col·lecció del lleidatà Gelonch Viladegut està formada per un total de 994 obres, que recorren la història del gravat occidental del segle XV als nostres dies
Gelonch ok
La donació de la col·lecció Gelonch va tenir lloc ahir al matí al Museu de Lleida
Tota la col·lecció de gravats d'Antoni Gelonch, dipositada al Museu de Lleida

Ahir al matí, el Museu de Lleida va acollir la donació de tota la col·lecció d'art del lleidatà Antoni Gelonch Viladegut.

Es tracta d'una generosa acció de mecenatge que incorpora al museu un conjunt de 994 peces de gravat de primeríssim nivell, entre d'altres, d'autors com Dürer, Ribera, Rembrandt, Goya, Tàpies, Miró, Picasso o Warhol.

Aquesta col·lecció comprèn obra des del segle XV i fins als nostres dies, i conté exemples de les principals escoles i tècniques utilitzades a Occident. A més a més, també hi formen part alguns cartells i llibres d'artista.

Gelonch inicià aquesta col·lecció d'estampes de manera seriosa cap a l'any 2006

Part de la col·lecció Gelonch ha estat exposada en diverses ocasions, com ara el 2010 al Museu d'Art Jaume Morera de Lleida. Des de llavors, l'han pogut gaudir el públic de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Almacelles o Granollers.

Del conjunt d'obres donades al Museu de Lleida per Gelonch, una trentena seleccionades s'exposaran a l'espai del cor de l'església d'aquest equipament, i es podran veure fins al mes de setembre. Aquesta mostra estarà dividida en dos grans blocs temàtics que ajudaran al públic a comprendre l'evolució de la història del gravat.

Gelonch és acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i president dels Cercles del Museu d'Història de Barcelona i del Museu Frederic Marès

Tota la col·lecció de gravats d'Antoni Gelonch, dipositada al Museu de Lleida
comentaris