17.01.2022 |
Territoris.cat

El Tren dels Llacs inicia el servei amb el seus trens històric i panoràmic

tren dels llacs
El Tren dels Llacs comunica Lleida amb la Pobla de Segur - FGC
El Tren dels Llacs inicia el servei amb el seus trens històric i panoràmic

El Tren dels Llacs torna a oferir servei a partir del 4 de juliol i estarà en circulació tots els dissabtes fins al 31 d’octubre. Enguany oferirà un total de 15 circulacions: 13 seran del Tren dels Llacs Històric i 2 del Tren dels Llacs Panoràmic, aquest últim en l’època de calor. A més de gaudir del trajecte amb aquest tren històric i de les impressionants vistes, els visitants tindran l’oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l’oferta complementària de diferents visites.

El Tren dels Llacs, que comunica Lleida amb la Pobla de Segur, fa un recorregut que permet els viatgers retrocedir en el temps i esdevé una experiència imprescindible per als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur. Aquest servei turístic va néixer l’any 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà.

El viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer per una via única en un itinerari planer fins arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Ben aviat, el tren forma part de la conca del riu Noguera Pallaresa que l’acompanyarà, entre embassaments i serralades com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera destinació. Per arribar-hi, el tren haurà passat per un total de 40 túnels i 58 ponts en els 89 quilòmetres de traçat.

El Tren dels Llacs Panoràmic

Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensions, els viatgers d'aquest tren, que circularà els dies 1 i 8 d’agost, gaudeixen de les espectaculars vistes que es troben al llarg del recorregut. Compta amb servei d’informació al viatger amb equips de megafonia, intèrfons i endolls a l’interior per carregar qualsevol aparell electrònic. Els trens, d’uns 50 metres de longitud, estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i disposen d’espais per col·locar cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes.

Les activitats complementàries que estaran obertes són les visites al Complex Mauri i el Molí de l’Oli amb guia i a càrrec de l’Oficina de Turisme de La Pobla; l’Espai dels Raiers; les botigues i el Museu de Salàs de Pallars, i la visita guiada a la Fàbrica de Licors Portet (pendent confirmació de data). La posada en funcionament d’aquest servei turístic és impulsada i finançada conjuntament per FGC, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida.

El Tren dels Llacs inicia el servei amb el seus trens històric i panoràmic
comentaris