Teatre, màgia, música i clowns a la 29a Mostra d'Arts Escèniques "Fono" 2022

El Teatre Municipal de l'Escorxador acollirà la 29a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa amb una programació farcida d'espectacles de teatre, màgia, música i clown
Teatre del Talión estrena l'obra 'Cyrano de Bergerac' després de 20 anys a l'Escorxador ©Teatre del Talión
photo_camera Teatre del Talión estrena l'obra 'Cyrano de Bergerac' després de 20 anys a l'Escorxador ©Teatre del Talión

L'Ajuntament de Lleida reprèn la 29a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa "Fono" 2022 després de dos anys interromputs per la pandèmia, amb la participació d'11 companyies durant tot el mes de juny al Teatre Municipal de l'Escorxador

La programació comença aquest dissabte, 4 de juny a les 20.00 hores amb "El crèdit", una obra que parla d'economia, crisi, desesperació i fragilitat, a càrrec de la companyia creada per exalumnes del col·legi Maristes, AEM Belles Arts Teatre.

La mostra seguirà el diumenge, 5 de juny amb l'estrena esperada de 'Cyrano', a càrrec de Teatre del Talión que reprèn aquesta peça teatral per retre-li homenatge a Josep Fonollosa, el mateix que hi va actuar fa vint anys

També, aquesta edició porta molts més espectacles com; "La màgia de Broadway" amb el Mag Adriaco; l'humor de Puffy & Didí de "Skala Kadabra""Yerma" de Gatzara"Història d'un cavall" interpretada per Magraners a escena"El vestido rosa" de Yin Teatre; "Virus? No, gràcies!" de S.O.M de Teatre"Miracle al convent de Santa Maria-Juana" del Grup Assaig La Mercè"L'herència", a càrrec de Sake Teatre; i "Elisabet i Maria" de l'Agrupació Teatral Toar.

Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa "Fono"

La mostra va arrencar el 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l'Ajuntament de Lleida com les companyies van donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Les mateixes companyies eren les encarregades de veure tots els espectacles que s'hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot. 

L'any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l'Escorxador i la consegüent creació d'un Departament d'Arts Escèniques per part de la Paeria, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d'aquest teatre. És llavors, quan s'abandona el format concurs i s'obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la craeció escènica des d'un punt de vista comunitari i social. El nom que té avui dia el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en "Fono", director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

Comentaris