Del 6 de novembre a l'1 de desembre

El Jazztardor 2021 presenta un eclèctic programa amb talent local i internacional

Lleida acull un eclèctic programa d’actuacions amb nou concerts de figures reconegudes i talents emergents d’aquest gènere musical

The Cuban Jazz Syndicate
photo_camera The Cuban Jazz Syndicate actua dissabte, a les 22.30 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados

Aquest cap de setmana, el Jazztardor 2021 dona el tret de sortida amb una doble cita musical. The Cuban Jazz Syndicate actua dissabte, a les 22.30 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, i diumenge serà el torn per a Huntertones feat. Shayna Steele, a les 20.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador.

Del 6 de novembre a l’1 de de desembre, Lleida acull el Jazztardor 2021 amb un eclèctic programa d’actuacions que inclou l’actuació de Dave Weckl&Tom Kennedy Project com a cap de cartel, així com nou concerts de figures reconegudes i talents emergents d’aquest gènere musical.

Dave Weckl és un dels millors bateries del món i ha tocat amb reconeguts artistes de la indústria musical com Chick Corea, Michel Camilo, Simon&Garfunkel, Diana Ross, Bill Evans o Madonna. L’acompanya Tom Kennedy, un dels baixistes i contrabaixistes més respectats del món.

Diumenge serà el torn per a Huntertones feat. Shayna Steele, a les 20.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador - Foto: cedida per la Paeria de Lleida 

Aquest diumenge serà el torn per a Huntertones feat. Shayna Steele, a les 20.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador - Foto: cedida per la Paeria de Lleida

En el pla internacional destaca, en aquesta edició, la presència de la banda de Brooklyn The Huntertones & Shayna Steele, una poderosa vocalista que ha gravat amb Rihanna, Moby o Snarky Puppy. En aquest sentit, ha destacat la presència del grup The Black Art Jazz Collective que permetrà escoltar a Lleida les tendències més actuals del jazz (diumenge, 14 de novembre a la Sala d'Actes de l'edifici del Rectorat de la UdL, a les  20.00 hores).

Entre les actuacions de formacions nacionals s’estrena en el Jazztardor Los Fumeros (dissabte, 20 de novembre, 22.30 hores, a l'Auditori Enric Granados), la formació del veterà contrabaixista argentí Horacio Fumero i la seva filla pianista, Lucía, establerts a Barcelona. El talent local estarà representat per Ignasi Gonzàlez Quartet (divendres, 19 de novembre, 22.00 hores a l'Auditori Enric Granados, Sala 2), el contrabaixista lleidatà, que ha actuat amb grans referents del jazz com Benny Golson, Scott Hamilton o Peter Berstein, presenta en aquesta edició la seva formació, que completen Xavier Monge al piano, Jaume Sanchís al saxo i Roger Gutiérrez a la bateria.

Completen la programació del Festival les actuacions d'Anthus (21 de novembre, 20 hores al Teatre Municipal de l’Escorxador), Frayssinet&Gonzalez Swing Jazz Trio (27 de novembre, 22 hores, a l'Auditori de Cervera) i el ja conegut pel públic lleidatà Bruce Barth Trio (1 de desembre a les 20 hores a l’Auditori Municipal Enric Granados).

comentaris