De l'1 d'abril al 29 de juliol

L'artista Olivera-Tabeni redescobreix les Valls d'Aguilar amb la seva nova exposició

La mostra 'Una utopia subterrània' es podrà visualitzar a la Fundació Marguerida de Montferrato de Balaguer

'Una utopia subterrània', mostra de l'artista ponentina Olga Olivera-Tabeni
photo_camera 'Una utopia subterrània', mostra de l'artista ponentina Olga Olivera-Tabeni

Des de l'1 d'abril, i fins el 29 de juliol, la Fundació Marguerida de Montferrato de Balaguer acollirà l'exposició 'Una utopia subterrània', una nova proposta artística de la ponentina Olga Olivera-Tabeni.

Amb 'Una utopia subterrània', Olivera-Tabeni dona visibilitat a les Valls d'Aguilar, un territori del Prepirineu molt poc conegut

Les Valls d'Aguilar se situen entre el Coll de Mu, on hi ha una antiga pedrera que ha quedat parada en el temps, i la muntanya d'Ares, una serra abrupta de difícil accés.

Dos espais apartats del sistema capitalista, d'idealitzacions i turismes, dos espais que permeten jugar amb la utopia, des de la perspectiva de l'artista, així com traçar-hi alternatives per un futur més sostenible.

El bosc amagat i l'antiga pedrera són tractats per Olivera-Tabeni com espais lliures on hi són possibles els canvis socials i la creació artística

Com si es tractés d'una cova subterrània, l'artista crea en aquests escenaris insòlits, fent un autèntic exercici de 'primitivisme contemporani' ple de referències històriques, en vistes al futur, a través de dibuixos  digitalitzats, fotografies, vídeos, i vídeo-accions.

El  treball artístic d'Olga Olivera-Tabeni es desenvolupa en projectes de caràcter social i polític, relacionats amb la natura i el territori, especialment de les terres de Lleida. Té peces actualment a Llorenç del Penedès, a 'Encreuaments, Dipòsits de la Col·lecció Nacional de Fotografia i d'Art Contemporani', al Museu d'Art Jaume Morera de Lleida i a 'Imaginaris multiespècies'.

Comentaris