Publireportatge

La Vall d'Àger escollida com un dels millors llocs per volar amb parapent

Els usuaris d'Aladinia.com seleccionen alguns dels millors paisatges per descobrir a vista d'ocell

DCIM\100GOPRO
photo_camera La Vall d'Àger ha estat escollida pels usuaris de la plataforma aladinia.com com un dels millors llocs per a la pràctica del parapent

Volar és un dels desitjos més antics de l'home. Veure com infinitat d'ocells de totes les mides, petits insectes com les papallones i les mosques ho poden fer i que l'home tingui aquesta limitació, mai ha estat assimilada del tot. L'enginy de l'ésser humà ha permès complir aquest vell desig amb l'ajuda d'instruments creats per la ment i l'habilitat humana. Però, naturalment, no és el mateix volar a bord d'un avió de 80 tones que fer-ho amb l'ajuda d'una simple tela com passa amb el paracaigudisme o el parapent. Curiosament, el parapent va sorgir a finals del segle XX gràcies a uns muntanyencs que volien baixar de les muntanyes amb l'ajuda d'un paracaigudes. De la seva idea va néixer un nou esport que cada cop compta amb més seguidors.

Una certa sensació d'ingravidesa, moure's al ritme dels corrents d'aire, fer que el cos adopti postures insòlites i, sobretot, gaudir des de l'aire de paisatges canviants que tenen un aspecte diferent des de l'alçada, és una experiència extraordinària. En un principi, tot semblava destinat només per als més audaços i aventurers, però avui, és a l'abast de qualsevol, homes i dones, nens i ancians, fins i tot persones amb alguna discapacitat, gràcies al fet que la majoria dels vols en parapent que es comercialitzen són en tàndem, vols biplaça amb un expert monitor al costat que s'encarrega que tot funcioni bé i sense cap risc.

L'experiència de volar en parapent és similar a tot arreu, amb petites diferències en funció de la direcció del vent, l'alçada des d'on s'inicia el salt o el lloc d'aterratge. L'autèntica diferència està en el paisatge que es contempla des de dalt. Per això, la web número u d'Espanya en regals experiències, www.aladinia.com ha demanat als usuaris que seleccionin els millors llocs per gaudir d'aquesta experiència que ningú no deixa indiferent i La Vall d'Àger, a Lleida (Catalunya) , n'ha estat un:

La Vall d'Àger 

El Congost de Mont-rebei i els penya-segats de 500 metres

A Lleida hi ha alguns dels paisatges més bells que es poden apreciar des de l'aire, com són la Vall d'Àger, el Congost de Mont-rebei, el Pantà de Canyelles i de Camarasa o la Plana de Lleida. El Congost de Mont-rebei és una joia de la natura, amb una extensió de 600 hectàrees i unes parets verticals de més de 500 metres d'alçada que separen les províncies de Lleida i Osca es tracta d'un dels espais naturals més singulars del Prepirineu . A més, és l'únic gran congost que no té cap mena d'infraestructura.

L'empresa Agerair Parapent proposa tres tipus de vol segons el que es busqui: el vol Experiència es fa a primera hora, dura uns 10 minuts de descens en parapent biplaça des de la serra del Montsec, i es fa en absència de corrents ascendents; l'Aventura, que és el preferit per la durada (al voltant de 20 minuts), intensitat i inigualables vistes; i l'Emoció, que és per als més atrevits, amb maniobres acrobàtiques amb què sentir acceleració, força centrífuga al màxim, caiguda lliure i molta velocitat, en definitiva, una bona dosi d'adrenalina. Els preus varien segons el tipus de vol escollit, però parteixen de 90 euros a Aladinia.com.

DCIM\100GOPRO
La Vall d'Àger (Lleida)

Sopelana (Biscaia) 

Sobrevolar els penya-segats de la costa basca

Sopela, a 20 quilòmetres de Bilbao, és un dels llocs favorits per practicar parapent. La brisa marina, els penya-segats, el salnitre i les platges salvatges que es troben en aquesta franja costanera converteixen aquests vols en una experiència difícil d'oblidar. Sopelana s'ha convertit per mèrits propis al cor del parapent a Euskadi. Un escenari perfecte per practicar aquest esport. Així ho acrediten els milers de vols de parapent biplaça que es fan al llarg de tot l'any. Els penya-segats que protegeixen la platja de Barinatxe, popularment coneguda com “La Salvatge”, és la llar de diverses empreses que animen a volar amb les màximes garanties. Gràcies al disseny d'aquest tipus de parapents, podeu gaudir d'aquests vols asseguts còmodament davant del pilot. El vol en un parapent biplaça és molt senzill, només cal seguir les instruccions del pilot. Primer, córrer uns quants metres fins a estar a l'aire i després, durant el vol, seure còmodament i gaudir de les vistes. En acabar, en aterrar, cal fer pràcticament el mateix que en enlairar-se, caminar fins a perdre la velocitat del tot. Aquests vols admeten des de nens de 4 anys als més grans de 80. Els organitza iParapente i el vol de 25 minuts costa 55 euros per persona a Aladinia.com, incloent fotos, vídeo i material necessari.

Sopelana (Vizcaya) – País Vasco 2
Sopelana (Biscaia)

Palomaret (Alacant) 

Impulsats per la brisa marina

La zona de Palomaret (agost) és a 12 km. de la costa, amb espectaculars vistes de la província d'Alacant és un dels millors llocs per a la pràctica del vol en parapent a Espanya, té la peculiaritat que són freqüents els corrents d'aire calent, cosa que permet l'anomenat vol tèrmic que es basa. a remuntar-se dins de les masses d'aire ascendents que s'originen quan el sol escalfa l'aire que prové de la terra. Aquest tipus de vol es caracteritza per ser el més natural, ja que, com els ocells, s'utilitzen les tèrmiques per pujar al més alt possible des de l'enlairament, que es troba a 850 metres sobre el nivell del mar, a aquesta altura es poden veure els paisatges més bonics que es pugui imaginar, incloent, de lluny el castell de Santa Bàrbara a Alacant. L'empresa Parapente Factory proposa altres vols des del Far de Santa Pola, solcant el cel recolzats a la brisa marina. El vol en tàndem de 20 minuts costa 65 euros.

Paragliding flying on the hillside of Palomaret, Agost, Alicante, Spain.
 Palomaret (Alacant)

La Serra de Grazalema (Cadis) i Montellano (Sevilla)

Paisatges d'Andalusia a vista d'ocell

L'empresa Parapente Biplaza Cádiz proposa diferents tipus de vols a zones de Cadis i Sevilla, amb els quals a més d'experimentar sensacions úniques, es pot gaudir d'un dels paratges més bells de la Península i delectar-te amb un vespre únic des de l'aire. S'enlaira des d'una muntanya amb una simple cursa fins que l'aire omple la vela del parapent. Les zones de vols més habituals, per al vol lliure o vol sense motor, es troben a la província de Cadis: la zona d'Algodonales, a Serra de Líjar, a l'entrada del parc natural de Grazalema i El bosque, que s'ubica justament als peus de la Serra de Grazalema, mitja hora de vol costa 90 euros. A la província de Sevilla es practica la modalitat de vol lliure a Montellano, a pocs quilòmetres de Codonals. A més del parapent convencional, ofereixen també vols amb paratrike. Les zones de vol en aquesta modalitat són la vega del Guadalquivir i la serra nord de Sevilla (Lora del Río). El vol de 30 minuts, incloent-hi fotos i vídeo, costa 80 euros per persona a Aladinia.com.

La Sierra de Grazalema (Cádiz) y Montellano (Sevilla) - Andalucía 3
La Serra de Grazalema (Cadis) i Montellano (Sevilla)

Benasc i Castejón de Sos (Osca) 

Sobrevolar les neus del Pirineu

Amb aquesta experiència que proposa SpeedRiding, ens enlairem des de Benasc o Castejón de Sos als peus dels Pirineus i solquem el cel durant una hora mentre es gaudeix d'unes vistes inigualables d'aquests pobles i els seus confrontants. També veurem l'Aneto, el cim més alt dels Pirineus. La naturalesa evoca a la Vall de Benasc de pau, majestuositat i proximitat. Un lloc en calma per gaudir de la tranquil·litat t i gaudir a l'aire lliure, escalant muntanyes, caminant per camins infinits o volant en parapent. Castejón de Sos serveix d'accés a la Vall de Benasc i compta amb una variada i àmplia oferta turística. La localitat ha esdevingut el paradís dels aficionats al vol, ja sigui en la modalitat de parapent, ala delta o ultralleuger. Els vols es fan amb paratrike, un vehicle biplaça de tres rodes motoritzat amb una hèlix del darrere que li permet guanyar velocitat. És una barreja d'avioneta i parapent, que ofereix les millors sensacions i avantatges d'ambdues disciplines i permet enlairar-se des d'un lloc pla i assolir més altura i així poder gaudir de les vistes dels Pirineus nevats, ja que aquí es troba el nombre més gran de cimeres que superen els tres mil metres d'altitud. L'experiència recomanada per Aladinia.com costa 140 euros.

Benasque y Castejón de Sos (Huesca) - Aragón 1
Benasc i Castejón de Sos (Osca)

Tenesar (Lanzarote) 

Els volcans de Lanzarote des de l'aire

La proposta de Lanzafly permet una vista impressionant dels bells paisatges que envolten l'illa de Lanzarote, sobrevolant les boques dels seus volcans, els seus terrenys de lava i el mar, descobrint com es fonen els terrenys negres i vermellosos de l'illa amb el blau del Oceà Atlàntic i el blau del cel. Aquesta experiència es pot fer a Tenesar, combinant en un mateix vol la costa de la Santa amb el magma volcànic del Parc Nacional de Timanfaya. A més, aquesta mateixa empresa també organitza vols en altres localitzacions diferents de Lanzarote com són Platja Quemada, Macher i Orzola i no només en parapent, també amb ala delta. A diferència del parapent, a l'ala delta la vela se sustenta en una estructura d'alumini o titani al centre del qual va suspès el pilot per mitjà d'un arnès i normalment adopta una posició d'estesa, dirigint l'ala delta per mitjà de canvis de posició pendular amb la qual cosa desplaça el centre de gravetat. L'acompanyant se subjecta abraçant el pilot. Aprofitant els corrents d'aire ascendents, el pilot es pot mantenir en vol durant llargs períodes i fer acrobàcies. El preu del vol de 20 minuts en parapent és de 119 euros o de 199,90 a ala delta, tots dos amb fotos i vídeo.

Lanzarote – Islas Canarias 2
Lanzarote (Illes Canàries)

Santa Maria d'Oia (Pontevedra) 

Planejar sobre la Costa gallega amb el mar de fons

Santa Maria d'Oia a Pontevedra, a només deu quilòmetres de Vigo, és la zona per excel·lència per volar a Galícia i poder gaudir d'unes vistes precioses de la costa gallega. Experimentar una sensació única i esglaiadora planejant sobre els penya-segats i la costa amb el mar de fons i contemplar el Reial Monestir de Santa Maria d'Oia és una experiència increïble que ofereix Parapent Factory de la mà d'Aladinia.com en un vol de 20 minuts per tan sols 65 euros.

Santa María de Oia (Pontevedra) - Galicia 1
Santa María de Oia (Pontevedra)

La Mola de Alarilla (Guadalajara) 

Vol amb acrobàcies al centre d'Espanya

La Muela és un turó amb una impressionant alçada d'uns 250 metres, un lloc idoni per a l'enlairament de vols de Parapent on se sobrevolen bells paisatges, s'observen animals en llibertat, trinxeres de la Guerra Civil i unes magnífiques vistes de l'Espanya rural contemplades des de les altures, com si fóssim un ocell. Per a tots aquells que volen anar més enllà d'un simple vol, FlySer Aventura us proposa solcar el cel a vista de falcó durant quinze minuts i gaudir amb algunes piruetes mentre l'adrenalina recorre el cos. Aquesta trepidant experiència inclou un vol amb paratrike pilotat per un experimentat instructor i un extra d'acrobàcies. A més de la Muela (a Alarilla), hi ha altres zones que se sobrevolen als voltants de Guadalajara: Arcons, Pedro Bernando i Cebreros, tots ells a la zona centre. El vol amb acrobàcies i vídeo costa a Aladinia.com 55 euros i dura 15 minuts.

La Muela de Alarilla (Guadalajara) – Castilla-La Mancha 2
La Muela de Alarilla (Guadalajara) 

 

Comentaris