Una Vichyssoise lleugera per apaivagar la calor

Una recepta que ens ajudarà a superar les sufocants jornades estivals
Vichyssoise - traditional French soup made of leek, potato and onion. Autor: istock.com
photo_camera La Vichyssoise és una recepta senzilla però exquisida. Foto: istock.com

Vichyssoise light

Amb el bon temps vénen de gust aliments lleugers, fàcils de preparar i fresquets, perquè ens ajudin a superar les sufocants jornades estivals. La recepta que presentem avui agrupa el millor de tot això, ja que a més de ser senzilla i ràpida, els ingredients que la componen ajuden a mantenir una dieta equilibrada, perquè aporten molts nutrients i vitamines i a penes aporten gens de greix.


Necessitarem (per a unes 4 persones):

3 o 4 porros
3 patates
1 ceba
1 branca d'api
Sal
Pebre
Cebollí o julivert
700 ml de brou de verdures casolà
Suc de mitja llimona
2 iogurts naturals desnatats (o ¼ de llet semidesnatada)
Oli d'oliva verge (2 culleres soperes)


Preparació:

El primer que farem serà rentar bé els porros (ens quedarem només amb la part blanca) i els tallarem en rodanxes. Farem el mateix amb les patates i la ceba, que picarem ben petita.
En una cassola amb l'oli, ofegarem la ceba fins que estigui tova.
Un cop la tinguem, afegirem el porro i les patates i deixarem coure durant uns 15 minuts.
A continuació afegim el brou de verdures, els iogurts (o llet) i el suc de la llimona i taparem, deixant coure 20 minuts més.
Transcorregut el temps, passem tots els ingredients a una batedora i batem fins que no quedin grumolls. Salpebrem.
Fiquem en la nevera perquè reposi i es refredi almenys mitja hora.
Abans de servir, empolvorarem julivert o cebollí i podem (opcionalment) tirar un rajolí d'oli.

Comentaris