Viu la prehistòria a Catalunya de la mà dels dinosaures

hand and dinosaur footprint .
photo_camera Descobreix les últimes passes que van fer els dinosaures a Catalunya
 
Fa més de 66 milions d’anys al territori que observem avui dia es trobava un paisatge molt diferent del que estem habituats, doncs en aquest espai habitaven els darrers dinosaures que van existir a Europa. Fes un recorregut pels diferents museus, miradors, jaciments prehistòrics i centres d’interpretació que et presenta el territori i descobreix les últimes passes que van fer els dinosaures a Catalunya.

 
1. Dinosfera
A Coll de Nargó (Lleida) està Dinosfera, un espectacular centre de divulgació que et permetrà fer un viatge de 70 milions d’anys per conèixer com es reproduïen els dinosaures.  Gràcies a l’estudi dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargó, Dinosfera està considerat un dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure. A més, el centre també ofereix visites guiades als llocs on s’han dut a terme els estudis científics.


Dinosfera. Crèdits: dinosfera.com
 
2. Dinosaures de Fumanya
Dinosaures Fumanya, situat al terme municipal de Fígols, és un jaciment paleontològic declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2014.  Aquest jaciment està considerat un impressionant espectacle de la naturalesa, ja que compta amb més de 3.500 empremtes de dinosaures de més de 65 milions d’anys. Sens dubte, una visita obligatòria per descobrir l’època prehistòrica.


Dinosaures Fumanya. Crèdits: dinosauresfumanya.com
 
3. Museu de la Conca Dellà
El Museu de la Conca Dellà, situat a Isona, és l’únic de temàtica de ciències naturals dels 10 museus registrats a Lleida. Allà s’exhibeix una rèplica a mida real de Pararhabdodon isonensis, un hadrosaure que es va descobrir al Pallars. A més, també trobaràs col·leccions paleontològiques de dinosaures del Prepirineu i restes d’ossos de dinosaures i altres vertebrats del Cretaci superior.


Museu de la Conca Dellà. Crèdits: parc-cretaci.com
 
4. Mirador del Cretaci
Situat a l’Alt Urgell, concretament a la vall del riu Sallent, el Mirador del Cretaci és el jaciment de niuades de dinosaure més important de tota Europa. Des d’allà es pot observar un espai natural des d’on es poden observar petjades, nius i ous de dinosaure i algunes restes fòssils de vegetals.


Mirador del Cretaci. Crèdits: catalunyaturisme.cat
 
5. El Museu de l’Institut Català de Paleontologia
El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, que es troba a Sabadell (Barcelona), és la base del centre de recerca dels estudis del Mesozoic a Catalunya. A més l’exhibició paleontològica acull una exposició interactiva que permet al visitant sentir-se com tot un investigador sobre casos de recerca paleontològica.  

Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Crèdits: www.icp.cat

Comentaris