Dissabte 27 d'agost

Les dones compositores protagonitzaran el darrer concert del Guitar Festival a Mas Blanch i Jové

El Duo Jovivic-Scevola presentarà el seu espectacle en un concert d’estiu a l’aire lliure amb tast de vins el dissabte 27 de d’agost a les 19.00h

jovicic_scevola_duo-960px destacada
photo_camera Duo Jovivic-Scevola actuarà en el marc del Guitar Festival, el proper dissabte 27 d'agost

El Guitar Festival a les Garrigues dedicat a Emili Pujol, en la seva XI edició, segueix apropant la música culta d’instruments de corda polsada al gran públic. Diferents concerts en indrets singulars que omplen de personalitat i talent les nits d’estiu a la comarca.

El proper dissabte dia 27 d’agost el Duo Jovivic-Scevola (Sèrbia/Xile) presenta el seu espectacle “Dones compositores” interpretant obres de Freixas, Güell, Salvador, etc. a La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové.

Comprendre el paper de la dona a la societat i a l’art requereix fer un esforç i anar més enllà de la història més divulgada.

Les dones del passat, malgrat haver estat relegades a un segon pla durant segles amb independència de la seva posició social, van trobar la manera d’expressar-se musicalment. És hora de fer-les protagonistes i poder gaudir de les seves creacions.

Investigant a fons la música del modernisme han trobat un grapat d’obres originals per a veu i piano. Adaptades per a veu i guitarra, el duet vol donar visibilitat a la figura de la dona compositiva de la mà de Lluïsa Casagemas, Narcisa Freixas, Isabel Güell o Matilde Salvador.

També s’inaugurarà l’exposició “Entre natura, fils i vinyes” de l’artista Palmira Rius Tormo. L’obra ens porta a sortoses coincidències: el territori, on creix la vinya i el celler on el raïm dorm i esdevé vi. La natura com a motiu i suport i el tèxtils tan presents en la vida i en les obres.

Pam-celler -destacada
L'exposició "Entre natura, fils i vinyes" de Palmira Rius es podrà visitar fins a final de desembre

Les diferents composicions volen acomboiar-se a l’espai, penjades, al terra, damunt un voladís o com a contrapunt al paisatge exterior, tot plegat una síntesis visual i poètica entre els diferents espais del Celler. L’exposició es podrà veure fins al final de desembre. 

L’entrada costa només 10 euros -8 euros anticipada a la web del celler-. L’obertura de portes serà a les 19:00 h i començarà amb un tast de dos vins ecològics i de muntanya del celler Mas Blanch i Jové i una visita guiada a l’exposició “Entre natura, fils i vinyes”, de la mà de la mateixa artista Palmira Rius. El concert començarà a les 20.00h i serà a l’aire lliure, davant del celler.

Comentaris