La fauna i la flora al capdavant de la depuradora de Cervera

Aigües de Cervera impulsa un projecte per naturalitzar la depuradora i afavorir la biodiversitat del territori 
Tomàs Cusiné i el cap de Biodiversitat de Territori, Xavier Marco visiten l'entorn natural
photo_camera Tomàs Cusiné i el cap de Biodiversitat de Territori, Xavier Marco visiten l'entorn natural

La companyia gestora de l'aigua i serveis mediambientals de Cervera, Aigües i Serveis de Cervera i Segarra (EASCS) engega una estratègia de naturalització de la seva Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR). 

El sistema es constitueix de quatre llacunes on l'aigua es depura amb els mateixos processos que tenen lloc en l'entorn natural

En les accions es contempla un manteniment ecològic de les zones verdes i un increment en el nombre d'espècies vegetals mitjançant la planificació de plantes arbustives autòctones en tot el perímetre de la planta per tal d'afavorir la presència de pol·linitzadors. La infraestructura també serveix d'hàbitat per a moltes espècies aquàtiques.

La iniciativa també ha instal·lat un hotel d'insectes i caixes niu per tal que hi nidifiquin les diferents aus insectívores. A més d'incorporar caixes-refugi pels ratpenats - que contribueixen a reduir les plagues de mosquits - i una protecció perimetral per evitar que possibles depredadors entrin a caçar les aus que hi viuen. 

Dades de l'ONU

Segons l'ONU, un milió d'espècies d'animals i vegetals estan en perill d'extinció. Per això, la col·locació de refugis i caixes-nius per aus i ratpenats també ha estat una de les iniciatives de la companyia per tal de potenciar la conservació d'aus, com ara els pardals, caderneres, cap-roigs, mussols comuns i facilitar la recuperació d'espècies amenaçades com l'Òliba.

Aigües de Cervera instal·la un niu de ratpenats ©Turisme de Cervera
Aigües de Cervera instal·la un niu de ratpenats ©Turisme de Cervera

Comentaris