L'evolució dels pantans catalans, a vista d'ocell

'La Sequera del 22', un projecte impulsat pel balaguerí Carles Rabadà, vol conscienciar a la societat de la falta d'aigua

Pantà de Siurana ©Projecte 'La Sequera, 22'
photo_camera Pantà de Siurana. Fotografia: Projecte 'La Sequera del 22'

El 27 de juliol passat naixia 'La Sequera del 22', un projecte audiovisual impulsat pel balaguerí Carles Rabadà i que té per objectiu captar imatges aèries dels 28 pantans de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Amb ell es constata els efectes de la sequera en els embassaments

Fins al moment, un total de 32 pilots de dron s'han unit de manera altruista a aquesta iniciativa per documentar l'evolució dels pantans catalans i conscienciar, amb l'impacte de les imatges, de la sequera.

Avui dia, els impulsors del projecte ja compten amb imatges de tots, com és el cas del de la Llosa del Cavall, Siurana, o el de Rialb, ja que es troba per sota del 12% de la seva capacitat.

El projecte està obert a tota la ciutadania i els impulsors volen tornar a captar imatges dels pantans en 30 dies per veure l'evolució de les reserves d'aigua

"Sentim molts cops als mitjans de comunicació que la sequera és molt greu, però fins que no ho veus, no ets conscient que si no comencem a fer alguna cosa ara, si no gestionem bé l'aigua que queda als pantans, no obrirem l'aixeta", alerta Rabadà.

Un dels pilots de dron que participa en el projecte és Pau Salla, veí de Lleida. Ha volgut formar part de 'La Sequera del 22' perquè sap que "la millor manera de mostrar la crua realitat dels pantans és des de l'aire".

Tot i això, el projecte no es tanca només a pilots de dron, ja que s'anima a la ciutadania a participar enviant una fotografia per Instagram o Twitter a 'La Sequera del 22'. D'aquesta manera, constant encara més la petjada del canvi climàtic en la nostra geografia.

Comentaris